Producers 'The Crown' excuseren zich dan toch voor salarisverschil

Claire Foy
EPA Claire Foy
Left Bank Pictures, de producers van de Netflix-serie The Crown, verontschuldigen zich tegenover de hoofdrolspelers voor de ophef die is ontstaan in de media over hun salarisverschil. "Als de producers zijn wij verantwoordelijk voor de salarissen en kan het salaris van collega's niet de acteurs aangerekend worden", staat in de statement.

Vorige week ontstond massale ophef toen bleek dat Claire Foy, die queen Elizabeth speelde in de serie, minder betaald kreeg dan Matt Smith, die de rol van haar man prins Philip vertolkte. Smith verdiende meer omdat hij al bekend was dankzij zijn rol in Doctor Who, legden de producenten van The Crown eerder uit.

Wel hebben de producenten besloten dat vanaf nu het salaris van de 'koningin' wordt gecorrigeerd. Claire Foy heeft daar echter niets meer aan, vanaf het derde seizoen gaat Olivia Colman de Britse vorstin spelen.

De producers zeggen verder in de verklaring dat ze de discussie waarderen en zich inzetten voor gelijke behandeling van man en vrouw.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.