Prince doneerde in geheim tienduizenden dollars

EPA
Prince (1958-2016) heeft de afgelopen zes jaar tienduizenden dollars gedoneerd aan de hulporganisatie PARSA (Physiotherapy And Rehabilitative Support For Afghanistan). Dat deed de zanger op voorwaarde dat dit geheim zou blijven, vertelt PARSA's Marnie Gustavson aan The Hollywood Reporter.

"De reden dat ik dit bekend maak is om hem te eren", zei Gustavson over de telefoon vanuit de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Ze schat dat Prince zes jaar geleden begon met een donatie van 15.000 dollar (13.000 euro) en daarna ongeveer 6.000 dollar (5.200 euro) per jaar gaf. Het geld ging naar het initiatief Afghan Scouts voor weeskinderen.

Prince doneerde het geld via Betty Tisdale, die vorig jaar op 92-jarige leeftijd overleed. Hij steunde haar hulporganisatie HALO (Helping And Loving Orphans). "Ze hadden een strikt vertrouwelijke overeenkomst", vertelt Gustavson. "Betty zei tegen me, ik vertel je wie de donor is maar je kan het aan niemand anders vertellen, ik trek mijn steun terug als je het doorvertelt."