Plácido Domingo mag niet optreden in Madrid

AP
De Spaanse regering heeft twee geplande concerten van de beroemde operazanger Plácido Domingo in het land afgelast. De 79-jarige ster zou tweemaal optreden in het Teatro de la Zarzuela in Madrid, maar volgens de regering kan dat niet doorgaan door de ernstige beschuldigingen aan zijn adres. 

Domingo wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. In oktober zag hij zich daarom genoodzaakt op te stappen bij de Los Angeles Opera. Dinsdag bood hij nog publiekelijk zijn excuses aan voor de incidenten die zich vanaf de jaren tachtig hebben voorgedaan. Domingo zei oprecht spijt te hebben. “Ik heb de afgelopen maanden de tijd genomen om te reflecteren over de beschuldigingen van verschillende collega’s. Ik respecteer dat deze vrouwen zich eindelijk comfortabel voelden om hun mond open te trekken en ik wil dat ze weten dat ik oprecht spijt heb van de pijn die ik bij hen hebt veroorzaakt”, schreef hij. 

Zijn spijtbetuiging valt helaas in dovemansoren bij de Spaanse regering. Die annuleert twee concerten "op grond van ernstige beschuldigingen en uit solidariteit met de vrouwelijke slachtoffers".
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christophe De Vos

    Een Spaanse zanger, toen student, vertelde mij in 2001 al dat het een publiek geheim was dat je als vrouwelijke student inging op de seksuele avances van Domingo dat je dan direct carrière kon maken. Want dat is uiteraard ook geen ongebruikelijke tendens in het hoger kunst- en ander onderwijs.

  • Chris Devlaeminck

    Wat een triestige wereld is het geworden.

  • Erik De jongh

    MAG Juan Carlos wel nog in Madrid blijven wonen , zijn liefdesleven moer zeker niet onderdoen voor dat van tenor