Pink openhartig over miskramen: “Het voelt alsof je lichaam jou haat”

Pink met haar echtgenoot, Carey Hart
EPA Pink met haar echtgenoot, Carey Hart
In haar nieuwe album, ‘Hurts 2B Human’, neemt Pink (39) naar goede gewoonte weer geen blad voor de mond. Zo vertelt ze onder andere over enkele miskramen die ze gehad heeft, de eerste toen ze amper zeventien was. 

“De reden waarom ik daarover praatte, is omdat ik altijd heel erg een kwajongen ben geweest, met het sterke lichaam van een turner. Maar toen ik zeventien was, kreeg ik een miskraam”, vertelt Pink aan USA Today. “En ik wilde die baby houden. Wanneer zoiets gebeurt bij een vrouw of een jong meisje, dan voelt het alsof je lichaam jou haat, en alsof je lichaam gebroken is. Het doet niet wat het moet doen.”

Ondertussen kreeg de zangeres nog enkele miskramen te verwerken. “Ik heb sindsdien nog verschillende miskramen gehad", klinkt het. “Ik denk dat het belangrijk is om te praten over waar je je voor schaamt, over wie je echt bent en over de pijnlijke dingen. Ik heb daar altijd over geschreven.”

Die openheid heeft ze grotendeels te danken aan therapie. “Ik geloof dat je jezelf regelmatig moet confronteren en dingen eruit moet laten. Wat ik zo goed vind aan therapie, is dat ze je vertellen waar je blind voor bent. Ook al is het oncomfortabel en pijnlijk, het geeft je wel iets om mee te werken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.