Philippe Geubels over regiedebuut: "Het was hard werken, maar vooral ook veel lachen"

Philippe Geubels.
BELGA Philippe Geubels.
De Antwerpse metalband Your Highness lanceerde gisteren de videoclip van haar nieuwe nummer 'Desertkater'. De video betekent het regiedebuut van comedian Philippe Geubels, die voor een keer niet voor maar achter de camera plaatsnam. Een vriendendienst, zegt hij zelf, maar wel een waar hij zelf hard van genoten heeft.

Geubels heeft al heel wat tv-watertjes doorzwommen, maar geregisseerd had hij nog nooit. Toch deden zijn vrienden van Your Highness voor de regie van hun nieuwe videoclip graag een beroep op hem.

"Ik heb ondertussen al wel wat tv gemaakt dus ik snap wel hoe het marcheert", zegt Geubels. "Ik had ook een 'keigoeie' ploeg met allemaal topmensen rond mij. Allemaal kameraden die voor televisie werken en enthousiast waren om dit gratis te doen."

Enthousiasme

Zo werd de comedian bijgestaan door Eric Hauters van Woestijnvis, cameraman Wim Adriaensen en Helena Overlaet, die de montage voor haar rekening nam. "Het was keiplezant", zegt hij. "Het was echt iets dat door het enthousiasme van heel veel mensen tot stand is gekomen."

Zelf was hij nog wat onzeker, zegt Geubels. Maar zoals de videoclip bewijst, heeft hij het er niet slecht van afgebracht. "Echt moeilijk was het dan ook niet. De moeilijkheid was vooral dat er weinig tijd was en geen geld, en dat we dus moesten rekenen op veel mensen die dit gewoon wilden doen omdat het plezant was. Het was een heel weekend stevig werken, maar we hebben ook wel veel gelachen."

Een carrièrewending zit er niet meteen in. Of het voor herhaling vatbaar is? "Ik weet het niet... Maar ik doe het wel niet meer gratis."