Philip Cracco mag geen rally meer rijden na "positieve" dopingplas

Bart Vandenbroucke
Philip Cracco mag voorlopig geen rally meer rijden. De ondernemer uit The Sky Is The Limit testte positief tijdens een dopingcontrole na de Rally van Ieper eind juni, waarop zijn vergunning onmiddellijk werd ingetrokken.

Cracco, die nog maar pas herstellende is van prostaatkanker en daar nog steeds medicatie voor neemt, geeft toe dat hij de procedure niet gevolgd heeft, maar had op wat meer begrip gerekend. "Spijtig dat het zo is moeten lopen", zegt hij. "Het is nu niet dat ik een jonge gast ben die zich dopeert om een paar plaatskes te winnen, toch? Ik rij voor het plezier en het maakt me niet uit of ik nu twintigste of drieëntwintigste eindig. Akkoord, ik had voor de wedstrijd moeten aangeven welke medicatie ik zoal neem, maar daar heb ik eerlijk gezegd nooit bij stilgestaan. Ook mijn dokter had daar niet aan gedacht. Wij waren vooral bezig met de kanker onder controle houden, niet met procedures en regeltjes volgen. Ik had eerlijk gezegd wat meer begrip verwacht."

Het Nationale Antidopingagentschap wou geen commentaar geven op het nieuws. Het dossier van Cracco wordt er op 26 september behandeld.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kenny Van De B.

  Lol dat geloof je toch zelf niet...

 • stijn rogiers

  Respect voor die man toch mensen. Doet veel voor velen. Hij geniet tenminste vh leven

 • Jo De Clercq

  Ja heidi, dat weet ik. Maar die patienten zitten dan meestal wel in de acute fase of zware revalidatie ........en niet in een 4 dagen rally......met big smile voor de pers te stoefen......nu ja ieder zijn plezier.

 • Van Damme Marleen

  En ik die dacht dat geld alles recht trekt wat krom is....niet dus....

 • Sven Kerstens

  Regels gelden voor iedereen. Had hij op voorhand moeten aangeven dat hij die producten moet nemen voor zen ziekte. Als hij maar hersteld. Dat is belangrijker denk ik.