PETA boos op Chris Brown

Chris Brown
ANP Chris Brown
PETA is niet blij met het feit dat Chris Brown en zijn vriendin Karrueche Tran eerder deze week zijn gespot in bontjassen. De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie heeft dan ook flink uitgehaald naar de r&b-zanger en zijn liefje.

Chris en Karrueche hadden zichzelf ter gelegenheid van de New York Fashion Week gedrapeerd in bont terwijl ze vooraan zaten bij de show van ontwerper Michael Costello. Dat het stel geen problemen heeft met het dragen van bont bleek wel toen Tran een foto van zichzelf en Brown op Instagram plaatste.

PETA toont haar ongenoegen in een verklaring tegenover Gossip Cop. ''Er zijn weinig dingen vreemder dan jezelf in kleding draperen die is gemaakt van de huid van dieren die zijn geslagen, geëlektrocuteerd en zelfs levend zijn gevild voor hun bont. Het bont van Chris Brown is precies wat we van hem verwachten: lelijk en gewelddadig.''

Kim Kardashian
Vorige week richtte PETA nog haar pijlen op Kim Kardashian. De realityster had haar dochter North, ook ter gelegenheid van de New York Fashion Week, bont aangetrokken.

Pink sloot zich juist aan bij een campagne van PETA, gericht op de New York Fashion Week. De zangeres liet zich hiervoor naakt fotograferen. Onder de kiekjes, die op reusachtige billboards te zien zijn, staat de leus 'Voel je goed in je eigen huid, laat dieren die van hen behouden'.