Paul McCartney plots gelovig: "Ik was high en heb God ontmoet"

Paul McCartney
De voormalige Beatle Paul McCartney gelooft plots in een hoger wezen, want hij heeft naar eigen zeggen na drugs te hebben gebruikt God ontmoet. De 76-jarige componist en popzanger zei dit tegen de Engelse krant The Times.

"En ik heb God gezien, dit wonderbare en geweldige 'iets' en ik voelde me heel erg klein." De ervaring heeft volgens McCartney zijn leven niet grondig veranderd, maar hij gelooft nu wel "dat er iets hogers bestaat". Hij denkt ook dat geliefden "op een mysterieuze wijze na hun overlijden aanwezig blijven en toezien. Een deel van mij weet dat er geen bewijs voor is, maar een ander deel gelooft daarin".

Sir James Paul McCartney's muzikale loopbaan gaat ondertussen gewoon door. Hij brengt 7 september een nieuw album op de markt, Egypt Station. Het wordt zijn zeventiende solo-album.

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erik Moens

    Hij had 't over Clapton...

  • Marc Van der Vloedt

    Zei ik ook nog tegen mijn (treurend) liefje:"(overleden) bompa zit op café met rustieke toog en heeft veel plezier en is in leuk gezelschap en schrok toen hij mij zag". maar waar ligt de grens tussen fictie, droom, wens en (absolute) waarheid, als je (het op) tijd niet begrijpt) ?