Paul McCartney aan de fles na de breuk met de Beatles

McCartney in 1965
Photo News McCartney in 1965
Paul McCartney heeft in de periode na het einde van The Beatles erg veel gedronken. Dat vertelt de inmiddels 73-jarige muzikant in een interview met de BBC radio dat komende zaterdag wordt uitgezonden. De zanger twijfelde begin jaren zeventig zelfs of hij nog wel verder wilde in de muziek.

"Ik was depressief", zei de 73-jarige Macca in 'Mastertapes', opgenomen in de BBC-studio Maida Vale. "Ik scheidde van vrienden voor altijd zonder te weten of ik verder zou gaan in de muziek. Ik begon te drinken", onthulde hij.

"Het was super, in het begin", vertelde sir Paul voort. "Maar op een dag was het niet meer plezant. Het draaide niet meer, ik wou van nul herbeginnen en uiteindelijk richtte ik Wings op", samen met zijn echtgenote, fotografe Linda Eastman.

Over de reden voor de split van het kwartet uit Liverpool hebben fans en historici lang gediscussieerd. Volgens sommigen heeft de eeuwige aanwezigheid van Yoko Ono, echtgenote van John Lennon, in de opnamestudio de spanningen binnen de groep aangezwengeld.

Lennon
Terugkomend op zijn hommeles met Lennon, zei Paul McCartney "blij" te zijn geweest toen hij kort voor diens dood in 1980 opnieuw contact met hem had. "Als ik denk aan al de dingen die ik hem nooit heb kunnen zeggen", mijmerde Macca na enkele maten te hebben gespeeld uit 'Here Today', een hommage aan Lennon.

"Ik ben eerder gereserveerd en ik ben niet het type dat zich rap helemaal blootgeeft. Waarom moeten mensen mijn diepste zieleroerselen kennen? Maar in een liedje kan je dat doen. En in 'Here Today' zeg ik aan John: 'Ik hou van je'."

De soms gecompliceerde en gepanningen relaties tussen beiden waren niet minder stimulerend op artistiek vlak, vertelde Paul McCartney: "Wanneer John met een supersong kwam, zei ik 'Oké, laten we nog beter proberen'."

AFP