Paul de Leeuw heeft milde vorm van blaaskanker

ANP Kippa
Paul de Leeuw heeft vanmiddag bekendgemaakt een milde vorm van blaaskanker te hebben. De Nederlandse komiek/presentator biechtte het trieste nieuws plotseling op tijdens het interviewprogramma Operatie Interview in De Balie in Amsterdam. "Ik ben door een hel gegaan", vertelde hij zichtbaar emotioneel.

De Leeuw werd geïnterviewd door presentatrice Hanneke Groenteman. Zij is goed bevriend met de Leeuw. "Ik plaste vorig jaar tijdens mijn vakantie in Spanje opeens een fles rode wijn. Terwijl ik alleen van witte wijn houd", schetste hij de situatie. De komiek werd opgenomen en de tumor werd meteen verwijderd.

Vorig jaar juli lekte al uit dat De Leeuw was opgenomen in een Spaans ziekenhuis. Het bleef toen onbekend wat De Leeuw exact onder de leden had.

Diagnose
De Leeuw dacht verlost te zijn van de kanker. Toch keerde de ziekte weer terug. Die pijnlijke diagnose kreeg de 55-jarige De Leeuw in december te horen. Zijn verjaardag vieren was dan ook extra speciaal. "Vanwege mijn ziekte", legt hij uit.

Het gaat inmiddels een stuk beter met de presentator. Binnenkort presenteert hij een maand lang een praatprogramma op NPO1. "Dat gaat gewoon door", klinkt het positief.

De Leeuw wil verder geen commentaar geven.