Patricia Paay binnenkort ook als sekspop? Zangeres sleept ondernemer voor de rechter

De excentrieke ondernemer Johan Vlemmix en diva Patricia Paay (69).
ANP De excentrieke ondernemer Johan Vlemmix en diva Patricia Paay (69).
De Nederlandse diva Patricia Paay eist 30.000 euro van de excentrieke ondernemer Johan Vlemmix uit Eindhoven. Paay wil niet weten van zijn plan om een sekspop van de diva op de markt te brengen. Vlemmix slaat terug met een tegenclaim van 200.000 euro.

De ondernemer die al verschillende carnavalkrakers inzong en bij de Nederlandse verkiezingen nog zijn villa wou verloten indien hij verkozen raakte, ontdekte eind vorig jaar een in China gemaakte levensechte sekspop. Ze kunnen naar model worden geleverd, zodat klanten hun favoriete pornoster natuurgetrouw tot in het kleinste detail in huis kunnen halen. Vlemmix "geeft niks om de seks" maar wil zijn villa bevolken met Bekende Nederlanders zoals Gordon en Patricia. Vervolgens kondigde hij aan het Paay-model op de markt te gaan brengen. Het eerste exemplaar wil hij aan haar echtgenoot schenken.

Paay (69) wist van niks en reageerde ontzet. De zangeres eiste begin maart dat Vlemmix van zijn plan afziet, openbaar zijn excuses aanbiedt en 30.000 euro schadevergoeding betaalt. Vlemmix trok zijn idee terug maar gaf geld noch excuses. "Ik heb niks misdaan", zei hij. Er was nog geen pop, haar portretrecht is niet geschonden. "Ik dacht haar een plezier te doen, het is toch leuk op die leeftijd en ze kon er nog een centje mee verdienen", reageerde hij. Via een filmpje bood hij haar wel een bos rozen en de beste wensen aan.

Paay volhardde in haar claim, al halveerde ze die. Vlemmix keek op ‘van de korting’ maar 200.000 euro te gaan vorderen omdat zijn sekspoppenhandel kapot was: "Niemand durft er een te kopen."

Dwangsom

De zaak is gisteren aangebracht bij de burgerlijke rechtbank in Den Bosch. Uit stukken blijkt dat Patricia opnieuw 30.000 euro wil zien. Ook moet Vlemmix binnen 48 uur verklaren dat de blondine niets met het plan te maken heeft. Ook eist ze excuses, op last van een dwangsom van 10.000 euro met duizend euro extra per dag dat hij dat niet doet. Namens Vlemmix kwam de Eindhovense advocaat Peter van de Laar met de tegenclaim van twee ton.

Paay kreeg, zo schrijft haar advocaat, het vorig jaar bijzonder zwaar te verduren toen een wraakfilmpje op internet verscheen waarin te zien was hoe ze aan plasseks deed. Dat kostte haar vrijwel al haar optredens en ze moest haar woning verkopen. "Erger zijn de psychische gevolgen", zo staat in de eis, want ze leeft in isolement. Vlemmix heeft willens en wetens misbruik gemaakt van haar situatie, "tot ongepast groot genoegen" de affaire opgerakeld en bleef dat doen door haar 'belachelijk' te maken. Vlemmix ziet dat niet zo.

De rechtszaak gaat eerst een schriftelijke ronde in, of het dossier daadwerkelijk voor de rechter komt, is niet bekend.

LEES OOK: Op bezoek in het eerste sekspoppenbordeel in Meise: "De eerste keer was ik er vies van om die pop te wassen"
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sunita ram

  Zoveel gezever... en dat voor een pop.

 • Sofie Van Eeden

  gelukkig kan men van mij geen sexpop maken, want wil niet dat mannen hun lusten op mij botvieren haha

 • David Buy

  Er was nog geen pop u kunnen u rechten dan schend zijn er zijn dagelijks mensen die andere mensen hun leven schend gaan die dan ook allemaal schade vergoeding vragen hier gaat enkel om het geld

 • Filip Desmedt

  En zeggen dat deze Vleminckx onbekend was . Hij werd ontdekt in Ter Land , ter zee en in de lucht , niet ? Hij was de kerel die ze allemaal had deelgenomen , en mocht toen beginnen met steeds het startschot te geven , en kijk waar hij nu staat !! Dikke proficiat kerel !!

 • Tony Van De Perre

  De Paay van nu, of die van veertig jaar geleden?