Pascal Braeckman moet op verkeerscursus: "Lag achter stuur te slapen omdat ik wíst dat ik te veel op had"

Klankman Pascal Braeckman was gisteren zelf aanwezig in de politierechtbank van Veurne
Jelle Houwen Klankman Pascal Braeckman was gisteren zelf aanwezig in de politierechtbank van Veurne
Pascal Braeckman, Vlaanderens bekendste klankman, is veroordeeld wegens dronkenschap. De 56-jarige Antwerpenaar stond terecht voor de politierechter van Veurne nadat hij op 3 september vorig jaar betrapt werd in Koekelare.

De politie controleerde toen om 4.15 uur een auto die op het fietspad stond met draaiende motor. Achter het stuur lag Braeckman te slapen. De klankman, die net met zijn band had opgetreden, legde een positieve ademtest af van 1,52 promille.

"Toen ik het centrum van Koekelare uitreed, merkte ik snel dat ik te veel op had en zette me aan de kant", verklaarde Braeckman aan de rechter. "Ik was al een uur aan het slapen en dacht eerlijk gezegd dat het een parkeerstrook was. Ik betwist wel dat ik dronken was. De politie noteerde dat ik wat over mijn woorden viel, maar dat komt doordat ik stotter."

De rechter achtte de dronkenschap wel bewezen en stuurde de klankman op verkeerscursus. Braeckman beloofde zijn planning voor opnames in het buitenland aan te passen zodat hij de cursus kan volgen. 
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van Hevel

  de uitleg trekt natuurlijk op niets. hij was dus dronken aan het rijden, in slaap gevallen achter het stuur en gelukkig zonder fietsers aan te rijden terecht gekomen op het fietspad.

 • heidi coussens

  't Was dan ook een heel plezant optreden vorig jaar op Koekelare Leeft! (Stukken beter dan Nathalie Meskens dit jaar.) Gelukkig kan ik van de feesttent te voet naar huis :-)

 • alex decock

  Achterin de wagen ( dronken ) zitten mag uiteraard wel !!! Niet ACHTER het stuur. Natuurlijk niet op n fietspad met draaiende motor....

 • dominique vergauwen

  Toffe gast, hij verdient da ni

 • Guido Hutsebaut

  Mijn straf was merkelijk hoger...24.000 Bfrs boete en 40 dagen rijverbod. Op parking netjes geparkeerd...zat wel achter mijn stuur...helaas met de lichten nog aan....helaas met teveel promilles....bloedafname....enz...