Paris Jackson brengt eerste album uit: “Het gaat over pijn en verlies”

Paris Jackson en haar vriend Gabriel Glenn.
Photo News Paris Jackson en haar vriend Gabriel Glenn.
Paris Jackson (22), de enige dochter van Michael Jackson, en haar vriend Gabriel Glenn hebben dinsdag hun eerste mini-album gepresenteerd. Het stel vormt samen de band The Soundflowers.

Op de plaat, die de naam van de band heeft, staan vijf nummers. Eén daarvan, ‘Geronimo’, schreef Paris Jackson toen ze als tiener zware psychologische problemen had. De dochter van Michael Jackson bracht destijds na een zelfmoordpoging twee jaar door in een instituut voor jongeren met mentale moeilijkheden.

In een statement aan onder meer Billboard vertelt de 22-jarige dat ‘Geronimo’ gaat over verlies, verdriet en loslaten. “Veel van onze muziek gaat over pijn”, aldus de zangeres. “Dat zal voor veel mensen wat ‘emo’ of treurig overkomen, en dat is oké. Maar ik hoop dat het ook steun biedt aan mensen die zich voelen hoe ik me toen voelde, vooral dan het liedje ‘Geronimo’. Het zou mooi zijn als luisteraars zich daarbij realiseren dat ze niet de enigen zijn. En dat het leven weer beter kan worden.”

Vanaf volgende week zendt Facebook een zesdelige docureeks uit over Paris Jackson en haar band, getiteld Unfiltered: Paris Jackson & Gabriel Glenn. “Ik vind het fijn dat mensen onze muziek nu kunnen horen en me kunnen zien zoals ik ben”, zegt ze daarover. “Dit is de eerste keer dat ik mijn verhaal op mijn manier kan delen.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick huwel

  Zal iets van korte duur zijn.

 • Lindsey Clauw

  Het is een prachtig album. Ze heeft een fantastische stem en je hoort de emotie

 • erik vercammen

  Mooie EP. Stijl trekt enorm op op een kruising van ‘Of Monsters and Man’ en ‘Passenger’

 • marie-claire de bosscher

  mooie song

 • Diego Ponnet

  Mooie stem .Alle geluk gewenst.