Paris Hilton denkt dat zij de selfie heeft uitgevonden, Twitter drukt haar met de neus op de feiten

Twitter
Paris Hilton heeft het internet en de sociale media op hun kop gezet, nadat de steenrijke socialite op Twitter beweert dat zij en zangeres Britney Spears de allereersten waren die ooit een selfie hebben gemaakt. Het netwerk reageerde in geen tijd met een stortvloed aan kritiek, scherpe grapjes... én eerdere selfies van sterren. 

"Vandaag, elf jaar geleden, hebben ik en Britney Spears de selfie uitgevonden", schrijft Paris bij een foto van haar en Spears. Volgens Hilton nam zij in 2006 de allereerste selfie, een foto van jezelf, met de zangeres. 

"Sorry Paris, maar..."

Het gevolg laat zich al raden. De Amerikaanse socialite kreeg meteen een stortvloed van gemene opmerkingen, kritiek, scherpe grapjes... én eerdere selfies van sterren over zich heen. "Sorry Paris, maar mensen deden het al lang vóór jou", was de toon op Twitter.

Wie was wél de eerste? 

Het was ook reden genoeg voor Twitter om de uitspraak van Paris Hilton met de realiteit te toetsen. En wat blijkt? Al in 1966 ging een selfie van een beroemdheid de wereld rond, weliswaar toen in analoge fotografie. Wie de eer had? De Britse Beatles-muzikant George Harrison. Hij was al liefst 40 jaar geleden te zien op een selfie bij de Taj Mahal in India.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jo Van Caenegem

  Ik nam mijn eerste selfie met een Polaroid, in 1988, om naar een schrijfpal te sturen, ze woonde in Italië.

 • Ronny Van Looy

  Ik nam al selfies in het jaar 1996, gewoon uwe camera op u zelf richten, simpel toch.

 • Dick van Aggelen

  Wat een verwende nest!

 • mieke jansens

  wat een teken ...er zijn zelfs selphies in zwart wit