Parijs vernoemt straat naar David Bowie

David Bowie wordt binnenkort op bijzondere wijze geëerd in Parijs.
ANP David Bowie wordt binnenkort op bijzondere wijze geëerd in Parijs.
David Bowie wordt binnenkort op bijzondere wijze geëerd in Parijs. De Franse hoofdstad vernoemt namelijk een straat naar het Britse muziekicoon. De ‘rue David Bowie’ moet komen in het 13e arrondissement van Parijs, vlakbij het metrostation Austerlitz. Dat vertelde Jerome Coumet, de burgemeester van dat gebied, aan Franse media.

De gemeenteraad moet in februari beslissen of de straat er inderdaad komt, maar volgens de burgemeester is dat slechts een formaliteit. Hij noemt het dan ook ‘zeer onwaarschijnlijk’ dat Parijzenaren straks niet over de David Bowiestraat kunnen wandelen.

Coumet wil de straat in zijn arrondissement omdat hij een groot fan is van Bowie. Daarnaast had de zanger ‘een bijzondere connectie met de lichtstad'.

De burgemeester heeft de aanvraag voor de straat op woensdag ingediend. Een bijzondere dag omdat Bowie zijn 73e verjaardag zou hebben gevierd. Het was vrijdag precies vier jaar geleden dat de zanger overleed.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Anne Jacobs

    Perfect! Mag hier ook gebeuren!

  • Anne Jacobs

    Perfect! Mag hier bij ons ook komen.

  • Guy muis

    prachtig!