Pamela Anderson schrijft brief naar Ben Weyts: “In naam van de dieren, dank u Vlaanderen”

Pamela Anderson prijst minister Weyts in een brief.
EPA/Photo News Pamela Anderson prijst minister Weyts in een brief.
Niemand minder dan Pamela Anderson prijst Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voor zijn inspanningen en de ethische bekommernissen van de Vlaamse regering. Dat meldt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. Anderson schreef Weyts een persoonlijke brief naar aanleiding van het nakend verbod op pelsdierkwekerijen en dwangvoederen voor foie gras.

Op 22 juli 2018 besliste de Vlaamse regering pelsdierkwekerijen en dwangvoederen voor foie gras te verbieden. Vandaag stemt het Vlaams parlement over het ontwerp van decreet ter zake.

Pamela Anderson: “Ik ben heel blij te vernemen van mijn vrienden bij GAIA en PETA dat de Vlaamse regering beslist heeft de pelsdierkweek en het dwangvoeren voor foie gras te verbieden. Dat is werkelijk uitstekend nieuws voor honderdduizenden weerloze dieren.”

Anderson looft België, dat nu een pelsdierkweekvrij land wordt, “een voorbeeld voor overheden en een bron van inspiratie voor talloze voorvechters van dierenrechten in de wereld. In naam van de dieren: dank u Vlaanderen, dank u België!”

Weyts is erg tevreden met de felicitaties van Pamela Anderson. “Ik wil Pamela Anderson op mijn beurt bedanken voor al het werk dat zij doet voor Dierenwelzijn. Haar bekendheid is een megafoon waarmee ze veel ruchtbaarheid geeft aan dierenwelzijnsproblemen. Je kan misschien veel over haar zeggen of denken, maar haar inzet werkt wel”, aldus Weyts.

Brief van Palema Anderson aan Ben Weyts by Het Laatste Nieuws on Scribd
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Bravo Ben Weyts, nu met dezelfde inzet de EU overtuigen om dit in de ganse EU in te voeren.

 • Christine Laevers

  Het materiaal van nepborsten werd nooit eerst getest op dieren ? En make-up ? Ik vraag het me maar af. Gaia mag een beetje beter screenen.

 • William Ogiers

  @Stijn Vandenbroeck,beter nooit geboren worden dan geboren worden voor massakweek en slachten!

 • Jan Verstrepen

  Ik moet toegeven dat hij goed werk heeft geleverd.

 • PIETER ROGIERS

  Ik vind het weerzinwekkend dat een minister de manipulatieve propaganda van dierenrechtenorganisaties zomaar klakkeloos gelooft, een praktijkstage op een modern veebedrijf zou hem een realistischer beeld van de hedendaagse veehouderij verschaffen.