Pamela Anderson over slachtoffers Weinstein: "Ze hadden maar niet met hem alleen moeten zijn"

Pamela Anderson
EPA Pamela Anderson
De vrouwen die Harvey Weinstein beschuldigen van seksuele intimidatie en misbruik, hadden nooit alleen met hem in een kamer moeten zijn. Dat stelde Pamela Anderson gisteren in een Amerikaanse talkshow.

"Het was algemeen bekend dat je bepaalde producenten en andere mensen in Hollywood moest ontwijken in privésituaties", aldus Pamela. "Je weet wat je jezelf op de hals haalt als je alleen naar een hotelkamer gaat."

Zelf heeft de Baywatch-ster in haar jonge jaren ook vaak oneerbare voorstellen gekregen, vertelt de nu 50-jarige. "Natuurlijk kreeg ik ook vragen om privé-audities te doen en andere zaken die gewoon niet klopten. Je moet je gezond verstand gebruiken: ga niet alleen naar een hotelkamer. Als iemand opendoet in een badjas, vertrek. Dat zijn logische afwegingen."

Pamela weet uit ervaring dat jonge actrices van alles in het vooruitzicht wordt gesteld. "Geld, huizen, filmrollen. Ik wilde het niet op die manier doen, daar had ik geen behoefte aan. Ik ben een romanticus, dus dat sprak mij niet aan."
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline Bex

  Awoe, Pamela, de schuld steken op de slachtoffers. Hij had ze maar niet moeten uitnodigen op zijn kamer, hij had zijn badjas maar niet moeten optrekken, hij had zijn handen maar moeten thuishouden, hij had zijn macht maar niet moeten misbruiken... Dierenrechten zijn blijkbaar belangrijker dan vrouwrechten voor dit wicht!

 • Jil Heirman

  Juist. De schuld ligt vooral bij piepjonge meisjes die 1) nog níet weten wie ze moeten mijden en 2) vaak een immense financiële druk voelen waardoor ze zich al eens genoodzaakt zien tegen een eventueel “buikgevoel” in te gaan. De schuld ligt vooral níet bij weerzinwekkende venten die in jonge meisjes prooien zien om hun macht over te misbruiken. Zelfs als ze geen slachtoffers meer vinden, zijn ze van mentaliteit nog steeds verrot. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen?

 • Marc Schepens

  Juist. vele hypockriete vrouwen. Allemaal achteraf of zij niet wisten wat een man Weinstein was !!!

 • Marlies Schoefs

  Ze heeft gelijk maar geloof er niks van

 • Krysia ostrega

  Heel juist wat ze zegt ,alle schuld ligt zeker niet bij de mannen !