Pamela Anderson: "Ik ben verkracht toen ik 12 jaar was"

PHOTO_NEWS
Pamela Anderson deelde bij de lancering van de 'Pamela Anderson Foundation' in Cannes enkele "pijnlijke herinneringen" met het publiek mee. Zo maakte de 46-jarige Baywatch-ster bekend dat ze als twaalfjarig meisje werd verkracht.

Aan het begin van de voorstelling wilde de actrice uitleggen waarom de 'Pamela Anderson Foundation', die zich inzet voor dieren- en mensenrechten en het milieu, haar nauw aan het hart ligt. "Toen ik nog een kind was, werd ik door de oudere broer van een vriendje verkracht. Hij wilde me leren hoe backgammon te spelen. Dat leidde al snel tot een rugmassage en vervolgens tot verkrachting. Het was mijn eerste seksuele ervaring. Hij was 25, ik twaalf."

Anderson vertelde ook hoe haar jeugdvriendje een seksfeestje had georganiseerd met zes vrienden om haar één voor één te verkrachten. Ze zat toen op de middelbare school. "Na die ervaring wilde ik niet meer op deze wereld zijn", zegt ze. Ook haar thuissituatie was niet rooskleurig. Haar vader was een alcoholist en haar moeder had twee baantjes om brood op de tafel te krijgen.

Ze legde uit hoe dieren een toevlucht waren tijdens haar traumatische kindertijd. "Dieren waren mijn enige echte vrienden, tot ik kinderen kreeg. Daarom wil ik hen ook beschermen."