Overleden Disney-acteur leed aan epilepsie: “Hij kreeg een fatale aanval”

Cameron Boyce, de 20-jarige Disney-acteur die zondag in zijn slaap stierf.
EPA Cameron Boyce, de 20-jarige Disney-acteur die zondag in zijn slaap stierf.
Cameron Boyce, de 20-jarige Disney-acteur die gisteren in zijn slaap is gestorven, leed aan epilepsie. Dat weet TMZ.

De familie van Cameron Boyce liet eerder weten dat de jonge acteur leed aan “een medische aandoening waarvoor hij behandeld werd”. Om welke ziekte het concreet ging, hield zijn entourage geheim. Als gevolg van zijn aandoening kreeg Cameron in zijn slaap een fatale aanval. 

Volgens TMZ werd Cameron gevonden door een huisgenoot die alarm sloeg toen de jonge acteur niet meer wakker werd. Ambulancemedewerkers probeerden hem nog tevergeefs te reanimeren.

Boyce speelde rollen vanaf zijn negende levensjaar. Hij werd vooral bekend door zijn rol in Disney Channels 'Descendants' , de tv-kinderserie ‘Jessie’ en zijn rol in de film ‘Grown Ups’.

AFP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Janne Oberfeld

  Vind het heel erg nieuws hij Was en is een voorbeeld voor de mens hij wist dit al lang en bleeft toch altijd lachen hij kon serieus zijn en vrolijk (ik heb hem maar op 1 foto verdrietig gezien) en die was best recent. Ik mis hem en ik begrijp zijn familie ook ik kan niet meer naar series enz. Kijken zonder hem te missen ik hoop dat hij in vrede rust we zullen hem nooooooooit vergeten!

 • Janne Oberfeld

  Mis hem zo hard hij was een voorbeeld en een aardig persoon(zo leek hij tog altijd) hij glimlachte op bijna elke foto (ik heb er maar 1 gezien waar hij niet lacht) hij genoot van het leven en ik zal hem altijd onthouden

 • Steve Wildemeersch

  Ken niets van epilepsie ... maar heb wel begrepen ( weer eens ) dat we moeten roeien met de spanen dat we krijgen en iets meer mogen appreciëren wat we wel hebben... ;-) dank daarvoor ;-)

 • Paul Spruytte

  @Emmanuel, Er zijn 150 (!) verschillende soorten epilepsie en ben blij dat jij er al 25 jaar mee leeft. Doch ik versta het immense verdriet van de ouders want mijn zoon heeft 1 van de 'grillige gevaarlijke' soorten (Lennox-Gastaut) waarvoor zijn prof. uit Gent mij al verschillende keren gewaarschuwd heeft dat hem dit ook kan overkomen... Bij een zware (nachtelijke) aanval wordt er zodanig veel druk op het hart en de longen gezet dat het fataal kan zijn. Hier is elke dag een zegen !

 • EMMANUEL DEBOYSERE

  Oprechte deelneming maar epilepsie is niet altijd dodelijk laat dit duidelijk zijn. Leef er al 25 jaar mee