Overleden Avicii heeft eigen wassen beeld in Madame Tussauds

Avicii in 2013.
Amy Sussman/Invision/AP Avicii in 2013.
In het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in New York kunnen bezoekers een nieuwe aanwinst aanschouwen: Tim Bergling, beter bekend als Avicii, is namelijk de nieuwste ster met een wassen gelijkenis, meldt Billboard.

Omdat Bergling in 2018 overleed kon het museum zijn maten niet meer opmeten. Ontwerpers hebben daarom uren aan videomateriaal van Avicii bestudeerd om zo de juiste afmetingen te krijgen en het wassen beeld de energie uit te laten stralen waarmee de dj/producer zelf zijn meest gedenkwaardige optredens glans mee gaf.

(Lees verder onder de tweet)

De ouders van Bergling hebben ook meegewerkt aan de realisatie van het beeld. “Het was echt een eer om met hen te werken”, zegt Tom Middleton, de directeur van het museum. “Ze waren fantastisch. Ze waren echt betrokken bij iedere stap van het proces, vanaf de eerste gesprekken waarin ze zeiden dat ze mee wilden doen tot aan het punt dat de eerste kleiwerken klaar waren, de eerste verflaag erop zat en het eindproduct af was.”

De dj/producer is met zijn karakteristieke pose opgenomen in het museum: petje achterstevoren op zijn hoofd, een hand in de lucht richting het publiek en de ander op het mengpaneel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.