Organisatoren laten Boef nog steeds optreden, maar het publiek pikt dat niét: "We zullen bier naar hem gooien"

Boef
Goedefroit Music Boef
Het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen is niet van plan om Boef te boycotten, maar het publiek denkt daar anders over. 

 Festivalcoördinator Peter Sikkema vindt dat Boef nog steeds welkom moet zijn op zijn festival, dat doorgaat op 20 januari: "We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij."

Boef, die bier drinkende vrouwen met rokjes ’hoeren’ noemde, zal daar echter de volle laag krijgen. "Een vrouwenhater op Eurosonic? Nee bedankt!" klinkt het bij de festivalgangers. Zij hebben ondertussen al een Facebook-evenement aangemaakt met als titel 'Bier gooien op Boef'. Dat vat hun plan dan ook mooi samen: vanaf het moment dat Boef een voet op het podium zet, zullen ze hem bekogelen met bier om duidelijk te maken dat hij net niét welkom is. Er zijn al 5.600 geïnteresseerden om mee te doen. 

Er is ondertussen ook al een petitie tegen zijn optreden opgestart. "Gezien de recente laatdunkende en kwetsende uitlatingen van rapper Boef in de richting van vrouwen lijkt het ons ongewenst dat deze artiest gaat optreden op een festival waar vrouwen en meisjes gewoon een leuke tijd willen hebben, ook als ze een rokje dragen en een biertje drinken," klinkt het. 

Boef mag zich in het beste geval dus klaarmaken voor een bierdouche, al bestaat de kans dat het optreden alsnog afgelast zal worden. 
43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Vanden Berg

  Bier? niet doen. Doe zoals vroeger bij den Eddy. Rotte tomaten en eieren . En liefst goed rotte ,zodat ze goed stinken.

 • Philip Beyaert

  Bier gooien ? Gooi beter een handgranaat naar dat stuk tuig !

 • willy verbeeck

  De mensen zouden wel thuisblijven maar de meesten hebben hun ticket al gekocht dus blijft er alleen bier gooien over.

 • Eric Vanovermeire

  Bier, bier, dat is wel veel gezegd. Waarschijnlijk gaan ze met Heineken gooien en dat komt overeen met tafelwater, dus zo erg wordt het niet.

 • Fons Dewaele

  het Bier is mij Meer waard dan deze kerel, dus ik blijf liever thuis en geniet van mijn pintje zonder het gezicht te moeten aanzien van deze vrouwenhater