Ga naar de mobiele website
^ Top

Opnieuw zwaar verlies: vader (69) Sergio Herman overleden

Sergio Herman.
anp Sergio Herman.
Ronnie Herman, vader van sterrenchef Sergio Herman en voormalig eigenaar van mosselrestaurant Oud Sluis, is vorige week donderdag op 69-jarige leeftijd overleden in het Nederlandse Aardenburg. Dat melden Nederlandse media. Herman leed al twaalf jaar aan de ziekte van Alzheimer.

Ronnie Herman maakte samen met zijn vrouw Ans van de winkel-koffiebar Oud Sluis een gerenommeerd mosselrestaurant. Op zijn 44ste gaf hij de leiding van het restaurant over aan zijn zoon Sergio, maar hij bleef zelf nog jarenlang actief in de keuken.

"Ik heb alles van mijn vader geleerd", vertelde Sergio vorig jaar in Het Laatste Nieuws. "Hoe ik soepen maak, hoe ik langoustines pel, alles... Ook hard werken en beide voeten op de grond heb ik van hem meegekregen."

Op zijn 57ste kreeg Ronnie een ernstige vorm van Alzheimer. Inmiddels was Oud Sluis onder de leiding van Sergio uitgegroeid tot een toprestaurant met drie Michelinsterren. In 2013 sloot Sergio het restaurant om zich op nieuwe projecten te richten.  

In zijn recentste project, restaurant AIRrepublic in het havenpaviljoen van Cadzand-Bad, eert Sergio de kookkunsten van zijn vader. Hij serveert er veel van zijn vaders klassieke gerechten. In het pand waar Oud Sluis onderdak had, zit nu de winkel-restaurant De Eetboetiek. Die wordt gerund door Michel, de broer van Sergio Herman.

Ronnie Herman met de kleine Sergio op de arm in restaurant Oud Sluis.
still uit docu 'Fucking Perfect', VPRO Ronnie Herman met de kleine Sergio op de arm in restaurant Oud Sluis.17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kathy Schraudt

  Sterkte sergio. Ik ben mijn broer verloren. Maar dat neemt niet weg .dat sergio het niet mag melden van zijn overleden vader .

 • Lily Of Flanders

  Denjen jullie nu echt dat hij deze aandacht voor zijn miserie zoekt ?

 • Ludo Wuyts

  Ik ben beide ouders verloren op 9 jarige leeftijd. Innige deelneming Sergio, Je zult elke dag aan je vader denken, tot op dedag dat je zelf dood bent!

 • Steve Van der Vekens

  Gecondoleerd Sergio Herman.

 • Catherine Hellemans

  RIP We know what you are going true.Be strong in these difficult days.x

Meld een bug