Ophef op klimaatconferentie: beroemdheden zakken massaal af per privéjet

Sickchirpse
De rich & famous verzamelen zich. Een klein leger aan beroemdheden en sterren komt deze week samen in een luxueus resort in het Italiaanse Palermo, om er de jaarlijkse Google Camp bij te wonen. Dat is een driedaagse conferentie waar naar oplossingen wordt gezocht om de klimaatsverandering tegen te gaan. Er is echter opschudding ontstaan: meer dan 100 aanwezigen komen via een privéjet, en dat schiet bij velen in het verkeerde keelgat.

De lijst van genodigden is imposant. Beroemdheden als Barack Obama, de Britse prins Harry, Leonardo DiCaprio en Katy Perry werden persoonlijk uitgenodigd door Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin om aanwezig te zijn op de conferentie. Ook Harry Styles, Orlando Bloom, ontwerpster Diane von Furstenberg zijn uitgenodigd, en ook Stella McCartney, Gayle King, Bradley Cooper, Nick Jonas en Priyanka Chopra wonen de conferentie bij. Niet onbelangrijk detail: DiCaprio zet zich al jaren in voor het klimaat en maakte zelf een documentaire over de klimaatscrisis, en Katy Perry nam onlangs een campagne op voor UNICEF over de klimaatverandering.

Hoewel de sterren zich inzetten voor het goede doel, lijkt het hen totaal niet te deren dat ze zelf een enorme impact hebben op het milieu. De Amerikaanse krant New York Post berekende immers dat er niet minder dan 114 privévluchten werden geboekt van Los Angeles naar Palermo in Italië, waar de conferentie wordt gehouden. Die vluchten zouden alles samen verantwoordelijk zijn voor een geschatte uitstoot van 100.000 kilogram CO2, een immense hoeveelheid.

Hypocriet

En dat zet kwaad bloed. “Google Camp is bedoeld als een plaats waar invloedrijke mensen kunnen discussiëren over hoe we de wereld een betere plek kunnen maken”, klinkt het. “Het zal gaan over online privacy, politiek, mensenrechten en natuurlijk ook over onze leefomgeving. Het belangrijkste onderwerp is de globale opwarming. Het maakt het extreem ironisch dat er ondertussen honderden privéjets worden ingezet om hier naartoe te komen.”

Ook tijdens de rest van het evenement wordt er niet bepaald rekening gehouden met de ecologische voetafdruk van de sterren. De meeste beroemdheden verblijven op megajachten langs de kust en verplaatsen zich met peperdure sportwagens, die ook enorm veel uitstoten. Hun verblijf in het chique resort wordt bovendien volledig door Google betaald, en ze worden in de watten gelegd met een gastronomisch menu en optredens van Sting, Elton John en Chris Martin. Het is dus nog maar de vraag of de beroemdheden tijdens de conferentie ook hun eigen impact op het klimaat zullen bespreken.
176 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anthony van der Borght

  Moesten ze niet beroemt zijn . Ze zouden zoveel geld niet verdienen. En hadden ze een normaal job gehad . Wisten ze wat het was het leven . Normaal !!!!

 • Georges Peleman

  De bedoeling van deze volledig klimaat zaak is: een elite te creëren die enkel nog alles mag en het gewone volk moet zich aanpassen. Met andere woorden: werkman moet met openbaarvervoer, besparen, koulijden,... en de rijke mag mits betaling alles.

 • Baldr VanHoek

  Rijk bestaat niet vanuit economisch standpunt. Mensen met veel geld zijn diegene die alles kwijtraken. Als je het niet begrijpt ga economie studeren en als het kan specialisatie monetaire systeem.

 • Nicole Van Camp

  En de jeugd maar klimaatspijbelen gesteund door de big stars.

 • Toran Korshnah

  Hooggeplaatste mensen hebben geen tijd om 2 weken op zee door te brengen. Al zullen ze in de toekomst mogelijk wel moeten. En vliegen met een privejet is ook een kwestie van veiligheid. Anderzijds is het natuurlijk wel hypocriet. Inclusief dat Google het verblijf betaald.