Ook in Nederland heeft Boef afgedaan: Q-dj Mattie Valk haalt scherp uit

Mattie Valk
ANP Mattie Valk
De Nederlandse Q-dj Mattie Valk haalde vanochtend scherp uit naar rapper Boef, in zijn radioprogramma. Boef schold eerder deze week enkele vrouwen die hem hadden geholpen uit voor hoeren. 

"Boef bestaat bij de gratie van jonge meisjes en diezelfde meisjes kraakt hij nu af," aldus Mattie. "Schijnheilig en hyprocriet. Ik vond zijn muziek toch al niet veel aan, maar nu wil ik het helemaal niet meer draaien."

Ook CDA-Kamerlid René Peters heeft eigenaren van clubs opgeroepen om Boef niet meer te boeken voor optredens, en zijn muziek niet meer te draaien. "Omdat hij hulpvaardige dames 'hoeren' noemt. En al helemaal, omdat hij bij wijze van excuus probeert uit te leggen waarom het ook daadwerkelijk hoeren zijn", aldus Peters in zijn blog. 

"Als al die plaatsen waar vrouwen komen en alcohol gedronken wordt, deze rapper niet meer vragen om op te treden, dan is het snel afgelopen met rapper Boef. Dan is het weer gewoon Boef. En dan hoeft hij zich ook niet meer te ergeren aan dames in rokjes. Iedereen blij," zo besluit het kamerlid. 
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fons Dewaele

  Maar toch helpt het blijkbaar niet, want hij is nog steeds welkom op de talrijke Festivals eind van deze maand. Daar waar het voor de Organisatoren het Geld belangrijker is dan te reageren t.o.v. de beledigingen tegen hun eigen Volk. Zielig, en zo komt zo een nietsnut er weer verder mede dank zij deze festivals.

 • Luc Lievens

  Het toppunt van domheid, meisjes beledigen omdat ze van een plaats komen waar alcohol wordt geschonken. Hij beweert gehandeld te hebben in een dronken bui, alhoewel alcohol voor Moslims een taboe is. Deze uitspraken tonen duidelijk dat deze boef niet lang naar school is geweest.

 • hugo van de velde

  Zijn dat nog mensen? Waar zijn respect en goede manieren gebleven? Dat is alleen maar om interessant te doen denk ik.

 • Thierry Vandenplas

  @Dick Decock: het gaat niet over een songtekst over vrouwen in het algemeen maar over uitlatingen over personen die hem eerst geholpen hebben. Een beetje dankbaarheid had op zijn plaats geweest hier.

 • sylvie verdonck

  Wat een drama seg. Uit ervaring: er zijn ergere dingen. Skip het lief gewoon.