Ooit was hij de grote baas van de gangsterrap, nu verdwijnt 'Suge' Knight 28 jaar achter de tralies

Voormalig platenbaas Marion 'Suge' Knight in de rechtszaal in Los Angeles.
AFP Voormalig platenbaas Marion 'Suge' Knight in de rechtszaal in Los Angeles.
Marion ‘Suge’ Knight speelde ooit met Death Row Records een voorname rol in de wereld van de  gangsterrap. Miljoenen verdiende hij met het werk van sterren als Snoop Dogg, Dr. Dre en Tupac Shakur. Maar na jaren van aanvaringen met justitie, is Knights ster gedoofd. Gestoken in een oranje gevangenispak en geketend, ging hij akkoord met 28 jaar cel wegens doodslag.

De schikking waarmee de voormalige platenbaas en producer donderdag instemde, markeert definitief het einde van Knights tumultueuze verblijf in de Amerikaanse rapscene. Een ruzie met twee mannen in het Californische Compton, die hij overreed, is hem uiteindelijk fataal geworden.

Sinds Knight (53) in 1991 met producer en rapper Dr. Dre Death Row Records oprichtte, werd hij in verband gebracht met bedreiging, mishandeling, diefstal, inbraak, afpersing, huiselijk geweld, drugsbezit, verkeersovertredingen, beroving, geweldpleging en poging tot moord. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • GREGORY DENORME

    Allez als hij in Belgie in de gevangenis zat is hij vrij na 9 jaartjes.......

  • daniel surinx

    nu uw baard omdraaien en ge heb terug haar,is toch iets he