Onze vrouw in Hollywood werd aangesproken in het Morgan Freeman-onderzoek van CNN: "Maar ik vond hem net heel onschuldig"

Kristien Morato interviewde Morgan Freeman.
ANP/ Pieterjan Luyten Kristien Morato interviewde Morgan Freeman.
Kristien Gijbels Morato, onze HLN-vrouw in Hollywood, werd destijds ook door CNN aangesproken over het grote onderzoek naar Morgan Freeman. De acteur wordt nu door 8 vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De hele situatie voelde voor Morato echter ongemakkelijk aan. Freeman heeft haar namelijk - in tegenstelling tot wat CNN beweerde - nooit verkeerd behandeld. 

"Ze vroegen mij in december vorig jaar al of ik zijn opmerkingen niet vervelend vond", vertelt Kristien. CNN contacteerde haar zélf in verband met twee interviews met Freeman, die op video werden vastgelegd. In één van de filmpjes is te zien hoe ze haar jurk nog even goed wil leggen voor de camera's beginnen lopen, waarop Freeman lachend zegt: "Oh voor mij hoeft dat niet hoor!"

"Ik vond dat allemaal vrij onschuldig", legt Kristien uit. "In het andere interview gebeurde er iets gelijkaardigs. Hij vroeg waarom ik een jurk aanhad, en ik grapte dat dat speciaal voor hem was. Hij zei 'nee, want als het speciaal voor mij was zou je hem niet constant naar beneden trekken'. Daar kon ik wel om lachen, hoor."

Kristien voelt zich dan ook absoluut geen slachtoffer. "Ik heb CNN erg duidelijk gemaakt dat ik nooit aanstoot heb genomen aan zijn opmerkingen. Hij wilde gewoon een grapje maken, denk ik. Het is dan ook geen geheim dat Freeman de vrouwen altijd graag heeft gezien. Hij geeft graag complimentjes. Ik denk niet dat hij met zulke opmerkingen iets verkeerds bedoelt."

"Ik deed gewoon mijn werk", haalt ze de schouders op. "Hij flirtte graag, ja, maar het was niet om vrouwen in bed te praten. CNN heeft dan ook heel intensief gezocht naar bruikbare getuigenissen."

Vandaar dat Morato vanuit haar ervaring ook graag de andere kant van het hele Morgan Freeman-verhaal wil laten zien. "Ik zal zeker niet zeggen dat een rokje optillen oké is, dat vind ik dan weer helemaal niet door de beugel kunnen. Maar een goed bedoelde opmerking verdraaien naar iets ongepasts, dat is toch een brug te ver?"
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stavros kanakaris

  Ja watte, als die madammen zo lichtgeraakt zijn voor elke blijk van mannelijke interesse, dat ze zich dan een boerka aandoen.

 • lodewijk maesen

  cnn valt ook trum0 continu aan....die zender kan niet meer serieus genomen worden...

 • Ghislain Globus

  Als we willen tegen een vrouw gaan praten, dan neem je best een advocaat mee. Wie is de volgende? Bewijzen moeten nog komen. Straks gaan ze Charle Chaplin ook opgraven. Velen weten misschien niet, maar Chaplin had als bijnaam de man met de rode piemel. Mannen een goede raad, laat nooit een vrouw een interview van je afnemen.

 • Chris Devlaeminck

  Heel dat 'me-too' gedoe is compleet doorgeslagen. Is het sommige vrouwen om de centen te doen?

 • Jo Peeters

  Als man kan je je aan van alles verwachten als je vrouwen hebt gekend of bemind.