Ongeboren tweeling Beyoncé breekt nu al record op Instagram

EPA
De aankondiging dat Beyoncé zwanger is van een tweeling heeft een record gebroken op Instagram. De foto van de zangeres waarop ze in lingerie gekleed haar buik vasthoudt, heeft inmiddels 6,6 miljoen likes gekregen. Ook kreeg de foto bijna 350.000 reacties, meldt Variety.

Het oude record stond op naam van zangeres Selena Gomez die in juni 2016 een foto plaatste die 6,3 miljoen likes kreeg en 250.000 comments.

Het nieuws over de zwangerschap van Queen Bey is het gesprek van de dag op sociale media en binnen een uur had Beyoncé al ruim 2 miljoen likes op haar foto. Ook op Twitter was de zangeres trending topic, er werden 17.000 twitterberichten per minuut verstuurd over de aankondiging. De Lemonade-zangeres heeft 92,8 miljoen volgers op Instagram. Ze is daarmee niet de populairste beroemdheid, dat is wederom Selena Gomez met 108,4 miljoen.

Felicitaties
De bekendmaking van Beyoncé dat ze zwanger is van een tweeling, is ook veelbesproken onder de sterren. Het regende felicitaties voor de zangeres en haar echtgenoot, hiphopper Jay Z. Zo twitterde zangeres Rita Ora: "Yay!!!!! Gefeliciteerd!!!!! Zoooooo mooi" en rapster Nicki Minaj reageerde met hartjes op de foto van Beyoncé op Instagram.

Kindster Millie Bobby Brown, die Eleven speelt in de hitserie 'Stranger Things', kon op Instagram haar blijdschap niet onderdrukken. Ze plaatste een foto van Beyoncé en schreef: "Gefeliciteerd @beyonce ik ben zo blij!!!!" gevolgd door smilies en hartjes.

We would like to share our love and happiness. We have been blessed two times over. We are incredibly grateful that our family will be growing by two, and we thank you for your well wishes. - The Carters

Bron van inkomsten
Voor Instagram is de aanwezigheid van sterren een belangrijke bron van inkomsten. Het bedrijf, dat in handen is van Facebook, meldde dat het de afgelopen zes maanden liefst 100 miljoen nieuwe gebruikers erbij kreeg. Het aantal Instagrammers telt nu 600 miljoen wereldwijd.

Met name jongeren gebruiken de dienst om foto's te publiceren en met elkaar te delen. Ook de nieuwe functie Instagram Stories, waar naast foto's ook filmpjes kunnen worden gedeeld, is een groot succes.