Onderzoek wijst uit: dit zijn de 10 meest vervuilende beroemdheden ter wereld

De top 3 bestaat uit Bill Gates, Paris Hilton en Jennifer Lopez.
AFP/PHOTONEWS De top 3 bestaat uit Bill Gates, Paris Hilton en Jennifer Lopez.
Zweedse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar wie de tien meest vervuilende bekendheden zijn ter wereld. Bill Gates en Paris Hilton komen volgens hun onderzoek uit op plek één en twee. Dat bleek na een grondige analyse van hun sociale media, meldt The Daily Mail.

Emma Watson is nummer 10 op de lijst, met 14 vluchten in 2017 die bijna 68.000 kilometer besloegen. Daarmee bracht ze zo’n 71 uur in de lucht door, en zorgde ze voor een uitstoot van 15,1 ton aan CO2. Maar dat valt in het niet bij winnaar Gates, die meer dan 1.600 ton CO2 uitstootte met 59 vluchten met zijn privévliegtuig. Daarachter kwam Hilton met zo’n 275.754 kilometer aan reizen met verschillende privévliegtuigen.

Jennifer Lopez komt uit op nummer drie, gevolgd door Oprah Winfrey en Mark Zuckerberg. Ook de inmiddels overleden Karl Lagerfeld, voetballer André Schurrle, videoproducer Felix von der Laden en zakenvrouw Meg Whitman komen in de lijst voor. Onderzoekers keken naar de socialemediaberichten van de bekendheden en rekenden daarmee uit hoeveel ze hadden gereisd en de mate van vervuiling die ze daarmee teweeg brachten.

De volledige top 10:

1. Bill Gates - 1.600 ton CO2

2. Paris Hilton: 1.100 ton CO2

3. Jennifer Lopez - 1.000 ton CO2

4. Oprah Winfrey - 615 ton CO2

5. Mark Zuckerberg - 485 ton CO2

6. Ondernemer Margaret Whitman - 379 ton CO2

7. Karl Lagerfeld - 105 ton CO2

8. Duitse Youtuber Felix von der Laden - 29,6 ton CO2

9. Voetballer Andre Schurrle - 18 ton CO2

10. Emma Watson - 5,1 ton CO2
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Het maakt al een groot verschil of je met een privé jet vliegt of niet, Luc Van Hoef. 150 vluchten op een jaar in een volle jumbo komt per persoon nog niet overeen met één vlucht met een privé vliegtuig.

 • Walter Wouters

  Hoe rijker ze zijn; hoe meer decadentie, vervuiling en geweld.....

 • Luc Van Hoef

  Wat is dit nu weer voor gezever ? Wat dan gezegd van bv dj's die 150 optredens per jaar hebben over de ganse wereld met soms tijdens 1 weekend een optreden in 2 verschillende werelddelen !!!

 • willy Niclaes

  Zo zie je maar waar het geld aan gespendeerd wordt veel belachelijker bestaat toch niet .men kan misschien ook eens zien welk het meest vervuilende evenementen zijn , ihet zou me niet verwonderen moesten dat de klimaatbijeenkomsten zijn ,of moet ik feestjes zeggen

 • Nik Scherens

  Hebben ze ook ineens becijferd voor hoeveel tijd en energie ze hebben verkwist met dit onderzoek. Denk dat ze in de top 10 nutteloze wetenschappers kunnen geraken. Doe zo verder.