Ondanks beschuldigingen: Netflix blijft samenwerken met 'That ‘70s Show'-acteur

Netflix
Terwijl Netflix vrijdag bekendmaakte alle banden met Kevin Spacey te verbreken, gaat de streamingsdienst gewoon door met haar samenwerking met Danny Masterson. De 41-jarige That '70s Show-acteur wordt door vier vrouwen beschuldigd van verkrachting.

The Huffington Post deed navraag bij Netflix nadat de website er vrijdag achter kwam dat een maandenlang onderzoek naar de aantijgingen op onverklaarbare wijze vertraging oploopt. Dit ondanks dat de openbaar aanklager van Los Angeles 'overweldigend en overtuigend bewijs' tegen de acteur in handen zou hebben.

''We zijn op de hoogte van de beschuldigingen en het onderzoek dat hierop volgde. We zullen reageren zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn'', aldus een woordvoerder van Netflix, dat momenteel met Masterson werkt aan de opnames van deel 5 (seizoen 3) van de Netflix-comedyserie 'The Ranch'. De streamingsdienst wilde verder geen commentaar geven op vragen waarom Spacey wel de deur is gewezen, maar Masterson niet.

Ashton Kutcher en Danny Masterson in de Netflix-reeks 'The Ranch'.
Netflix Ashton Kutcher en Danny Masterson in de Netflix-reeks 'The Ranch'.

De vier vrouwen zeggen dat ze begin jaren 2000 op gewelddadige wijze zijn verkracht door Masterson. Een van de vrouwen deed hier in 2004 aangifte van. De zaak bereikte de openbaar aanklager echter nooit doordat meer dan vijftig Scientologyleden getuigenverklaringen naar de politie stuurden. Dit is een bekende tactiek van de kerk, die erom bekendstaat angst en intimidatie te gebruiken tegen mensen die zich negatief uitlaten over Scientology of haar leden, Masterson in dit geval. 

De woordvoerder van Masterson ontkent de beschuldigingen.

Masterson (links onderaan) als Steven Hyde in 'That '70s Show'.
Masterson (links onderaan) als Steven Hyde in 'That '70s Show'.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frederik De Coster

    5de seizoen ? Je bedoelt 3de ...

  • johan fransaert

    ok goed voor hem dat ze hem het voordeel van de twijfel geven en waarom dan niet hetzelfde met kevin Spacy hij is gekruisigd zonder een greintje van bewijs.

  • Filip De Saeger

    de gekende selectieve verontwaardiging ... hypocrisie ten top, alweer