Olivia Newton-John vecht opnieuw tegen kanker

EPA
Actrice en zangeres Olivia Newton-John (69) vecht opnieuw tegen kanker. Dat vertelde ze zondagavond in een interview op de Australische tv.

Bij het 'Grease'-icoon werd zo'n twintig jaar geleden voor de eerste keer borstkanker geconstateerd. Olivia, die volgende week 70 wordt, overwon de ziekte, maar vorig jaar onthulde ze dat de ziekte was teruggekeerd. Daardoor moest ze haar An Evening With Olivia Newton-John-tour uitstellen. Vorige maand moest de actrice twee lezingen annuleren en dat voedde geruchten dat ze opnieuw was getroffen door kanker. Dat blijkt dus zo te zijn. 

Nieuwe tumor

In het Australische televisieprogramma 'Sunday Night Show' vertelde Olivia zondagavond dat er opnieuw een tumor bij haar is gevonden, nu onderaan haar rug. Ook vertelde ze dat ze in 2013 is behandeld vanwege uitzaaiingen. "Ik besloot om het voor mezelf te houden", vertelde ze. De zangeres krijgt nu bestralingen en chemotherapie. Daarnaast gebruikt ze medicinale marihuana om haar pijn te verlichten. De wiet wordt geteeld door haar echtgenoot John Easterling. "Het gaat eigenlijk best goed", zegt Olivia. "Ik geloof dat ik zal winnen. Dat is mijn doel."

Memoires

Het nieuws over haar strijd tegen kanker komt aan de vooravond van de release van haar memoires 'Don't Stop Believin'', waarin ze ook vertelt over haar strijd tegen de ziekte. "Kanker is iets waar ik de rest van mijn lange leven rekening mee moet houden", schrijft ze in het boek.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jo Van Caenegem

  Ik vind haar nog altijd mooi...

 • Bert Zonneveld

  Een heel fijne zangeres. Ik had al platen van haar uit de tijd dat ze nog niet bekend was. Ik draai ze nog regelmatig. Ik wens Olivia heel veel sterkte en hopelijk komt ze er weer doorheen. Love you and thanks for you wonderfull music!!

 • Jos Hendrik

  Veel sterkte Olivia

 • Dick van Aggelen

  Ik wens haar alle sterkte toe om deze ziekte te overwinnen!!