Oeps: typefoutje maakt artikel over Julia Roberts wel heel seksistisch

De gênante kop boven het verder uitstekende stuk over Julia Roberts.
rv/Twitter De gênante kop boven het verder uitstekende stuk over Julia Roberts.
Gênant. De eindredactie van de Post-Journal in Jamestown, New York, kan waarschijnlijk wel door de grond zakken na het verschijnen van een profielstuk over actrice Julia Roberts afgelopen zaterdag. De titel van het stuk luidt namelijk ‘Julia Roberts Finds Life and Her Holes Get Better With Age’. Daarbij moest ‘holes’ (gaten) natuurlijk ‘roles’ (rollen) zijn. 

De redactie van de krant zag zich genoodzaakt om excuses aan te bieden aan de actrice, die in het stuk terugkijkt op de renaissance van haar carrière, dertig jaar nadat ze haar eerste filmrol beet had. De kop zoals hij bedoeld was, ‘Julia Roberts vindt dat het leven én haar rollen beter worden naarmate ze ouder wordt’, dekte normaal gezien dan ook de lading van het stuk.

Maar doordat een onoplettende redacteur per ongeluk ‘holes’ typte en de eindredactie vervolgens over die fout heen keek, lijkt de kop eerder behoorlijk seksistisch te zijn en te alluderen op de geslachtsdelen van La Roberts.

De krant liet de fout verder niet aan het hart komen en nam een correctie op in de maandageditie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fidji Peeters

    Hahaha! Die zal er zelf ook wel om kunnen lachen hebben zeker?