Oeps foutje? De nieuwe "tattoo" van Emma Watson is niet helemaal wat hij moet zijn

Emma Watson liet een foutje in haar tattoo sluipen.
Getty Emma Watson liet een foutje in haar tattoo sluipen.
De meeste actrices kwamen tijdens de Oscars alweer opdagen in felle kleurtjes, maar Emma Watson (27) hield voet bij stuk en verscheen op de rode loper in een lange, zwarte Ralph Lauren jurk. Ze toonde ook een veelzeggende tattoo, die alleen niet preciés zei wat ze wilde.

Watson is één van de bekendste voorvechters van de 'Time's Up'-beweging, die de ongelijke positie van vrouwen in de media en daarbuiten aankaart. 

Haar nieuwe tattoo was dan ook een eerbetoon aan de actie, maar dat draaide niet uit zoals gepland. Er zat immers een dikke spelfout in het sierlijke opschrift dat ze op haar rechterarm droeg: 'Times Up', staat er, in plaats van 'Time's Up'. 

Dat mag op het eerste zicht een klein detail lijken, maar binnen de Engelse taal gaat het om een groot betekenisverschil. Iets dat men niet van de welbespraakte Watson had verwacht. 'Times Up', aan elkaar geschreven, vertaalt naar het meervoud 'Tijden Op', waar 'Time's Up' dan weer betekent 'De tijd is op'. 

Gelukkig is in close-up goed te zien dat het om een tijdelijke plaktattoo gaat, en niet om het echte werk. Zo kan de jonge actrice haar foutje er dezelfde avond alweer afwassen.

Corrector gezocht

Emma kan de humor wel inzien van de spelfout in haar tijdelijke tatoeage. Op Twitter plaatste ze daarom een oproep voor een corrector.

"Vacature beschikbaar voor corrector van neptattoos", grapte de actrice daarom maandag op Twitter. "Ervaring met apostroffen vereist."

Emma Watson met haar nieuwe tattoo.
Photo News Emma Watson met haar nieuwe tattoo.
Emma Watson - de plakranden van haar tattoo zijn in close-up goed te zien.
Getty Images Emma Watson - de plakranden van haar tattoo zijn in close-up goed te zien.
Emma Watson op de rode loper van het Oscarfeestje van Vanity Fair.
Photo News Emma Watson op de rode loper van het Oscarfeestje van Vanity Fair.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • lut vanhyfte

    What a shame, gezien 't meisje les kreeg van peperdure privéleraren te Oxford. Mevrouw Van Lancker, állerbeste regentes Engels, Frans, Nederlands die 't Koninklijk Lyceum Laken ooit in dienst had: "U leeft hopelijk gelukkig en in goede gezondheid, ben u dagelijks meer dan dankbaar voor die 2 jaren middelbaar waarin u me perfect 3-talig maakte."

  • ingrid joosten

    Ik dacht dat er stond 'time flies' , ook toepasselijk.