Oeps! Er staat een fout getatoeëerd op de borst van Justin Bieber

Justin Bieber
Instagram Justin Bieber
Woensdag pakte Justin Bieber (24) uit met een foto op Instagram waarop zijn borst vol tatoeages te zien was. "Meer dan 100 werkuren zitten hierin" schreef hij toen trots, maar nu blijkt daar een fout tussen te staan.

Het gaat om de Romeinse cijfers onder zijn rechter sleutelbeen. Opeenvolgend vormen die Romeinse letters de cijfers 1, 9, 7 en 5. Niet zo bijzonder zou je zeggen, maar de Canadese superster wil daarmee het geboortejaar van zijn allerliefste moeder aanduiden. Alleen zou geen enkele Romein dat begrijpen, want om het getal 1975 aan te duiden, schreven de Romeinen de lettercombinatie MCMLXXV. De M staat daarbij voor het getal 1000, C voor 100, L voor 50, X voor 10 en V voor vijf. 

Ondertussen staat het lichaam van de zanger helemaal vol inkt, maar de opeenvolging van Romeinse letters  was één van Justin's eerste tatoeages. Hij liet ze in 2012 plaatsten, toen hij achttien jaar was. (lees verder onder de foto)

Justin Biebers foute tattoeage
rv Justin Biebers foute tattoeage

Selena wel juist

Aanvankelijk dachten enkele fans dat de cijfers refereerden aan zijn relatie met Selena Gomez (25), omdat ook zij Romeinse cijfers liet tatoeëren. Maar zij volgde gewoon het voorbeeld van Bieber. In haar nek liet ze de Romeinse cijfers LXXVI, tatoeëren. Die staan voor het getal 76, het jaar waarin háár moeder werd geboren. Voor alle duidelijkheid: deze lettercombinatie zou een Romein wel begrepen hebben. Selena heeft dus geleerd uit de fouten van haar toenmalig vriendje.

Selena Gomez
rv Selena Gomez

Het is pas de laatste jaren dat Biebs zich helemaal laat gaan in zijn liefde voor tattoo's. “Als tatoeages niet zoveel pijn zouden doen, zou iedereen ze hebben”, schrijft de zanger bij zijn foto. “Meer dan honderd uur werk is er intussen ingestoken en ik zou er geen één van willen terugnemen. Ik hou van kunst en ik heb van mijn lichaam een schilderij gemaakt. Dat is zo leuk” schreef hij bij zij post.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Stils

  waarom zou ik in godsnaam de geboortedatum van mijn moeder op mijn lichaam willen vereeuwigen?

 • Edmond Dillien

  Wacht tot binnen enkele jaren als de inkt zich begint gaan te verspreiden en alles vervaagt en hij een bierbuikje krijgt, dat gaat pas kunst zijn.

 • Francis Demuynck

  Een tattoo kan mooi zijn maar jezelf vol tattoos zetten is een rage en modeverschijnsel nu, die binnen afzienbare tijd gedaan is .Ik begrijp dat dit een verslaving is zoals drank en drugsverslaving . nooit genoeg en altijd meer. binnen 10 jaar hebben ze spijt en willen dan op kosten van de gemeenschap de tattoos laten verwijderen want nu lijkt het mooi maar later is die tekening een verlept onding.

 • rudolf jacobs

  neen neen die tattoe is juist tis bieber of is bibber die fout is

 • Paul Boutsen

  Alsof Justin Bieber al zou weten wat de betekenis is van deze Romeinse cijfers, het zou me verwonderen als hij zelfs zou kunnen lezen.

Video