Oeps, bakker maakt taart met Marie Curie, in plaats van Mariah Carey: “Dit had ik kunnen zijn als ik goed was in wiskunde”

Marie Curie vs. Mariah Carey.
Instagram Marie Curie vs. Mariah Carey.
Klein foutje bij de bakker, toen vrienden van de Britse Siobhan Casey als verrassing een taart met foto van haar grote idool Mariah Carey wilden bestellen. De patissier hoorde namelijk ‘Marie Curie’, wat voor een hilarische situatie zorgde die zelfs Mariah zelf niet is ontgaan. 

Nee, de Pools-Franse schei- en natuurkundige Marie Curie - winnares van twee Nobelprijzen en pionier op het vlak van radioactiviteit - en popdiva Mariah Carey hebben qua uiterlijk niet veel met elkaar gemeen, maar hun namen lijken blijkbaar wel verraderlijk hard op elkaar. Zo kwam het dat Siobhan Casey een verjaardagstaart met de wetenschapper erop voorgeschoteld kreeg. 

Gelukkig kon iedereen erom lachen, zélfs Mariah, die de taart zag passeren op sociale media. “Dit had ik kunnen zijn als ik geen onvoldoende voor mijn bijlessen wiskunde had gehad”, grapte ze. “Gelukkig verjaardag Siobhan.” Geen correcte taart, dus, maar wél een verjaardagsboodschap van haar grote idool. Het had veel erger gekund. 

Siobhan betwijfelt echter of het wel per ongeluk gebeurde. “Het was al langer een inside joke op mijn werk, omdat ik ooit zelf een taart met Mariah Carey erop bakte”, vertelt ze aan de BBC. “Eén van mijn collega’s is slechthorend en snapte maar niet waarom ik nu een ‘Marie Curie-taart’ had gebakken. Misschien hebben ze het daarom gedaan. Wel bizar dat zo’n stom grapje zo uit de hand gelopen is.” 

Ook de bakker in kwestie, Elizabeth Kaye, kon het amper geloven. “Opmerkelijk dat de slechtste, zelfs aangebrande cake die ik ooit gebakken heb, door Mariah Carey is opgemerkt.” 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederick Delaet

  In de taart had men botox moeten verwerken om Mariah Carey ten toon te stellen dus heeft men maar Marie Curie genomen. Daar had men minder werk mee. BTW Heel veel respect voor Marie Curie!

 • guido vermeyen

  wekelijks eet ik zeker een Marie Curry...nadien sla ik wel een beetje groen uit en straal in de donkerte.

 • Erwin De Meyer

  Ze zingt als een verkouden otter maar damn , lekker mokkel !

 • Nico Robert Van Bocxlaer

  Ja hallo .... bestelbon nakijken.