Ga naar de mobiele website
^ Top

Odilon Mortier (81) overleden

Het populaire vtm-programma 'De Kotmadam' verliest een held. Odilon Mortier is op 81-jarige leeftijd overleden in het Aalsterse Onze-Lieve-Vrouwe-ziekenhuis.

De gezondheid van Mortier was al langer zorgwekkend, maar dat weerhield de bekende Aalstenaar er niet van vorig jaar nog zijn 20ste seizoen als de niet al te snuggere cipier in te blikken. Dit jaar vonden naar verluidt ook al opnames van het 21ste seizoen plaats, maar hoe men het verlies gaat opvangen is momenteel niet geweten, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Mortier had hartproblemen en bracht de voorbije weken veel tijd in het ziekenhuis door. Eigenlijk moest hij al een tijdje onder het mes, maar dat liet zijn verzwakte lichaam niet toe.

Ambassadeur
"Mortier was ook heel actief in het carnavalsmidden in Aalst en stond er gekend als een creatieve duizendpoot. Hij schreef en zong liedjes en stak sketches in elkaar", zegt schepen Dylan Casaer. "Door zijn optreden in verschillende tv-programma's was hij ook een ambassadeur voor onze stad. Hij is geboren en getogen in Aalst en was een echte Aalstenaar. Zelfs als hij op televisie algemeen Nederlands moest praten, was zijn Aalsterse tongval duidelijk. We leven mee met zijn familie en willen hem bedanken voor alles wat hij voor Aalst gedaan heeft. Op de samenkomst van het schepencollege vandaag zullen we bekijken wat de stad kan doen als eerbetoon."

Het college van burgemeester en schepenen van Aalst kwam intussen bijeen en besliste een rouwregister te openen. Het rouwregister ligt in de inkomhal van het onthaalcomplex van de stad aan het Keizersplein. Het register is van vandaag tot zaterdag 18 augustus in te tekenen tussen 08.30 en 19 uur.Meld een bug