O.J. Simpson (70) is weer op vrije voeten

PN, Facebook
Voormalig footballster O.J. Simpson (70) is opnieuw een vrij man. Hij is volgens verscheidene Amerikaanse media vandaag vrijgelaten onder voorwaarden, een dag eerder dan gepland. Simpson werd in 2008 veroordeeld voor een overval in Las Vegas en kreeg 33 jaar cel. Maar omdat hij zich goed gedroeg, komt hij nu dus na negen jaar al vrij.

Simpson zat in de gevangenis van Lovelock, in de Amerikaanse staat Nevada. Zonder veel ruchtbaarheid te maken ondertekende hij de papieren voor zijn vrijlating. Daarna stapte hij even voor middernacht plaatselijke tijd de donkere parking van de gevangenis op.

Volgens zijn beste vriend Tom Scotto wil hij op termijn naar Florida verhuizen, maar hij zal eerst nog een periode intrekken bij vrienden in een rijke buitenwijk van Las Vegas. Hij blijft in elk geval nog vijf jaar onder toezicht van de autoriteiten en moet strikte voorwaarden naleven. Zo mag hij geen contact hebben met ex-gedetineerden en moet hij opletten met alcohol. Volgens de gevangenis zou hij met dat laatste een probleem hebben.

Vroeger
Zijn vrijlating kwam er een dag vroeger dan gepland, volgens de gevangenisdirectie "om het risico op incidenten te verkleinen en de openbare veiligheid te kunnen garanderen". De toestemming voor de vervroegde vrijlating kwam er wel al in juli. Hij mocht ten vroegste op 1 oktober de cel verlaten.Simpson zat een celstraf uit voor een gewapende overval op twee handelaars in sportmemorabilia in een hotelkamer in Las Vegas, tien jaar geleden. Die zouden onder meer persoonlijke spullen van Simpson hebben aangeboden. En de ex-sporter wilde die terug omdat hij beweerde dat ze gestolen waren.

photo_news

Halverwege de jaren negentig waren de ogen van de wereld ook al eens op hem gericht, tijdens het proces rond de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman. Zij werden in juni 1994 gedood. De zaak was live op de televisie te volgen. Simpson werd uiteindelijk vrijgesproken voor de dubbele moord, maar omdat hij burgerlijk wel aansprakelijk gesteld werd voor hun dood, moest hij de families een schadevergoeding betalen van 33,5 miljoen dollar.

Simpson en Nicole Brown.
ap Simpson en Nicole Brown.
ap
Simpson bij zijn vrijspraak.
ap Simpson bij zijn vrijspraak.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hiphop Hollywood

  Waarom 33 miljoen dollar betalen als hij onschuldig is

 • Cooks Roy

  Geld heeft wel een heel speciale eigenschap: het kan alles wat krom is terug recht maken.

 • schaapje

  het is niet alleen bij ons dat moordenaars vervroegd vrijkomen hé! ook in amerika gebeurt het, maar ja wat smeergeld kan er veel gedaan worden alsook met een goede advocaat! en toch blijft die man een moordenaar

 • Ikke Den Dikke

  Jan De Vos, Simpson was een NFL speler, geen golfspeler

 • Yoda

  Het Belgisch rechtsysteem is gelijk aan dat van de V.S.: hoe meer geld, beroemder en crimineler je bent hoe simpeler je er van af komt! Leve justitie!!!