Ga naar de mobiele website
^ Top

Nonnen die 'heks' Katy Perry voor rechter daagden, vangen bot

Photo News
Het heeft twee jaar geduurd, maar het klooster in Los Feliz (LA) is dan toch eindelijk eigendom van Katy Perry. Die kocht het gebouw in 2015, maar kreeg het daarna aan de stok met enkele nonnen, die haar onder meer van hekserij beschuldigden.

In juni 2015 werd het bod van Katy Perry, die 9,3 miljoen wilde neertellen voor een omgebouwd klooster, aanvaard. Ze regelde de zaak rechtstreeks met het aartsbisdom van Los Angeles, maar dat was buiten enkele nonnen gerekend.

Zuster Rita Callanan (78) en zuster Rose Catherine Holzman (86), die toen op het domein woonden, vonden de zangeres allerminst een geschikte koper. Zij hadden hun zinnen gezet op een plaatselijke zakenvrouw, die volgens hen veel fatsoenlijker en geschikter was. Ze claimden dat zij het zeggenschap hadden over het kloostergebouw en dienden een klacht in.

Die werd nu in hoger beroep voor de tweede keer verworpen. De rechter oordeelde dat de nonnen geen legale voet hebben om op te staan en het recht niet hebben om het domein zelf te verkopen. Daarenboven hadden ze hun illegale verkoop ook allerminst correct gedocumenteerd.

Photo News

Hekserij
De nonnen deden er de afgelopen jaren alles aan om Katy Perry ervan te weerhouden het klooster te kopen. Ze schakelden zelfs de Paus in in hun strijd tegen de zangeres. "Ik hou niet van haar levensstijl", liet Callahan optekenen. "Ik heb de aartsbisschop heel wat dingen van het internet gegeven om te laten zien wat voor soort vrouw ze wel niet is. Sommige dingen die ze doet zijn walgelijk."

Vooral het bezoekje dat Katy Perry in 2014 aan Salem bracht, schoot in het verkeerde keelgat. De zusters beschuldigden haar meteen van hekserij. In het bijzijn van haar moeder dan nog wel, die Katy vergezelde tijdens een van de bezoekjes aan het klooster. "Ze had zich mooi opgekleed en toonde haar Jezustattoo op haar pols. Ik wilde eigenlijk zeggen 'Ja en welke tattoo heb je op je billen?'", aldus de boze non. "Toen we vroegen waarom ze met hekserij bezig was en naar Salem was gegaan, deed ze alsof ze zich dat bezoek niet meer kon herinneren."

Katy is trouwens nog niet helemaal van de nonnen af, want ze moet nog toestemming van het Vaticaan krijgen om het klooster uiteindelijk te kopen. Hopelijk is de Paus fan van haar muziek.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug