Nog vier mannen beschuldigen Kevin Spacey van handtastelijkheden

EPA
Kevin Spacey heeft mogelijk nog veel meer mensen seksueel belaagd. Tussen 2004 en 2015, toen de acteur actief was als artistiek directeur van het Old Vic Theatre in Londen, zou hij stelselmatig jonge mannelijke acteurs hebben lastiggevallen. Dat beweert de Mexicaanse acteur Roberto Cavazos, die naar eigen zeggen zelf een van de slachtoffers was. Intussen zijn er nog drie andere mannen met gelijkaardige verhalen opgedoken.

Cavazos zegt in berichten op sociale media dat Spacey altijd op zoek was naar mannen onder de 30 jaar. Volgens de Mexicaan was hij lang niet het enige slachtoffer. Hij hoopt dat in de komende weken meer mensen 'de moed zullen vinden' om hun verhaal naar buiten te brengen.

"Het zou mij niets verbazen als het er net zo veel zijn als bij Weinstein", schrijft Cavazos. In de afgelopen weken beschuldigden tientallen vrouwen de producer van seksuele intimidatie. "Er zijn er veel meer met een Kevin Spacey-verhaal", aldus de Mexicaan.

Jongen van 14

Spacey kwam vorige week in opspraak toen acteur Anthony Rapp hem beschuldigde van het maken van seksuele avances in 1986, toen hij 14 was en Spacey 26. De Hollywood-ster verklaarde dat hij het incident niet meer kon herinneren maar bood wel zijn excuses aan. Spacey kwam in één adem ook uit de kast als homoseksuele man. Hij kreeg daarvoor veel kritiek, omdat velen vonden dat het afbreuk deed aan zijn verontschuldiging. 

Gisteren werd bekend dat Netflix de productie van seizoen 6 van hitserie House of Cards, waarin Spacey de manipulatieve politicus Frank Underwood speelt, heeft opgeschort. De zender en producent MRC willen de affaire rond hun hoofdrolspeler evalueren.

"Getraumatiseerd"

Intussen is er nog een derde man naar buiten gekomen met een belastend verhaal over Spacey. De man, die anoniem wenst te blijven en onder de valse naam John getuigde, vertelt aan de Britse openbare omroep BBC hoe hij als tiener in de jaren 80 wakker werd met Kevin Spacey bovenop hem. 

De toen 16-jarige John ontmoette Spacey voor het eerst in 1984, waarna de twee elkaar brieven begonnen te schrijven. Een jaar later nodigde Spacey hem uit voor een weekendje in New York, waar het snel duidelijk werd dat Spacey "geïnteresseerd was op een andere manier dan ik". Spacey zou hem gevraagd hebben bij hem in bed te slapen. De man weigerde en sliep op de sofa, maar werd 's ochtends wakker in de armen van Spacey.

Er zou niks seksueels zijn gebeurd, maar de avances maakten naar eigen zeggen diepe indruk op de man. "Ik was op zijn best oncomfortabel, op zijn slechtst getraumatiseerd."

"Je bent van mij"

Regisseur Tony Montana beschuldigt Spacey ervan hem in 2003 betast te hebben in een bar in Los Angeles. "Ik ging naar de bar om een drankje te bestellen", vertelt hij aan radaronline.com. "Kevin kwam naar me toe en legde zijn arm rond mij. Hij zei me met hem mee te gaan. Daarna graaide hij ruw in mijn kruis en greep hij mijn hele pakket vast. 'Dit betekent dat je van mij bent', zei hij." 

Montana vluchtte vervolgens naar de toiletten, waarbij Spacey hem achterna kwam. "Ik duwde hem de deur uit. Een van zijn vrienden was in de buurt en ik zei hem dat hij hem beter naar huis kon brengen. Ik heb hierover nooit met iemand gesproken, behalve met therapeuten. Ik had 6 maanden last van posttraumatische stressstoornis. Hij had mijn mannelijkheid aangetast. Telkens ik naar die bar ging, keek ik rond of hij er was."

In The Sun vertelt de Brit Daniel Beal dan weer hoe Spacey in 2010 naast hem kwam zitten tijdens zijn rookpauze en hem zijn geslachtsdelen toonde. De toen 19-jarige Beal werkte op dat moment als barman in een hotel in West Sussex. Toen Beal weer aan het werk wou gaan, bood Spacey hem zijn dure horloge aan. "Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar hij deed het uit en gaf het aan mij. Nu besef ik dat hij het deed om me stil te houden."
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pedro Gonzalez

  Ja Ingrid, en die hoef je niet ver te gaan zoeken.

 • Ingrid Charlier

  Het is bijna alsof iedereen in de film- of muziekindustrie ineens te maken heeft gehad met sexuele intimidatie. Dat er daar dingen gebeuren die niet kunnen kan ik goed begrijpen maar er zijn er daar ook genoeg die goed wisten wat er aan de hand was en op die manier beroemd geworden zijn. Die moeten nu niet komen klagen.

 • Harm Tim

  Ik vind dit erg, heel erg. Alleen stel ik me daar toch vragen bij. 1.Waarom heeft het zolang geduurd voor men dit kenbaar maakte. Beste Bruno...Omdat de grote acteurs, enz,,. DE macht hadden. En niemand geloofde je. Zo was het in die tijd, niet alleen in de USA, ook Engeland..(jaren Jimmy Savile en anderen. Niemand hielp je, laat staan geloofde je!

 • Vera Bloks

  Inderdaad Stefanie. Door al dit overdreven gedoe zullen de echte gevallen niet meer au serieux genomen worden. Rampzalig.

 • Bruno Zonnekeyn

  Ik vind dit erg, heel erg. Alleen stel ik me daar toch vragen bij. 1.Waarom heeft het zolang geduurd voor men dit kenbaar maakte. 2.Zijn de beschuldigingen wel echt of probeert men een graantje mee te pikken van dit gegeven. Ik weet het niet hoor. Maar laten we wel wezen, dit hoort nergens thuis ... hou je poten thuis en denk niet dat je meer mag/kan dan een ander.