Nog meer vrouwen beschuldigen Bill Cosby

Linda Brown (links) en Lise-Lotte Lublin (rechts) met hun advocaat
GETTY Linda Brown (links) en Lise-Lotte Lublin (rechts) met hun advocaat
Nog eens twee vrouwen beschuldigen Bill Cosby ervan hen gedrogeerd en verkracht te hebben.

Voormalig modellen Linda Brown en Lise-Lotte Lublin hielden met hun advocaat Gloria Allred een persconferentie waarin ze de aantijgingen bekendmaakten. "Ik voel me vies, beschaamd en in verlegenheid gebracht", meldde Brown. "Ik kies ervoor mezelf uit te spreken omdat ik wil dat mensen weten wie Bill Cosby echt is. Als je hem vertrouwt, ben je ook door hem in de maling genomen."

De verhalen van Brown en Lublin lijken op die van de andere vermeende slachtoffers. Brown vertelt in 1969 op 21-jarige leeftijd naar een hotelkamer gelokt te zijn door Cosby. Nadat ze een drankje kreeg, werd ze naakt wakker en kon ze niet bewegen of praten. Cosby zou haar vervolgens verkracht hebben. Lublin claimt in 1989 ook bewusteloos te zijn geraakt nadat ze een drankje van Cosby kreeg in zijn hotelkamer. Ze werd vervolgens thuis wakker zonder zich iets te kunnen herinneren.

Inmiddels is de teller van het aantal aanklachten tegen Bill Cosby de dertig gepasseerd. Bijna al deze vrouwen melden te zijn gedrogeerd en seksueel te zijn misbruikt. Cosby blijft de aantijgingen ontkennen en zet intussen zijn theatertour gewoon door.