Noel Gallagher spreekt zich uit over de brexit: "Als je het niet eens bent met de uitslag, ga dan naar Noord-Korea”

Noel Gallagher ging zelf niet stemmen voor de brexit, en heeft daar nu spijt van.
Photo News Noel Gallagher ging zelf niet stemmen voor de brexit, en heeft daar nu spijt van.
Noel Gallagher (52) heeft zich in een interview misprijzend uitgelaten over landgenoten die een nieuw brexitreferendum willen, omdat de uitslag van het eerste referendum hun niet bevalt. “Het is een schande”, zegt de voormalige Oasis-frontman, die zelf niet ging stemmen. 

Noel Gallagher kan zich behoorlijk opwinden over de brexit, zo blijkt uit het interview dat hij deed met The Manchester Evening News. Zo zei hij: “Er is maar een ding erger dan een gek die voor de brexit stemde. Dat is de opkomst van de smeerlappen die proberen om de stemming ongedaan te maken.” Hij vervolgde: “Je neemt deel aan een democratisch proces - als het resultaat je niet bevalt, dan verhuis je maar naar Noord-Korea.” 

Gallagher ging wel zelf niet stemmen, en heeft daar nu dik spijt van. “Op de dag van de brexit dacht ik: ‘Ik wil de moeite niet doen om naar het stembureau te gaan, wie zou er in hemelsnaam Europa willen verlaten? Dat is een onzinnig idee.’ En dan word je de volgende dag wakker en denk je: ‘Fucking hell.’” Hij vervolgde: “Maar wat er nu aan het gebeuren is, is echt een schande. Het is een schande wanneer mensen proberen om die stemming ongedaan te laten maken. Want dat is fascisme. Heel simpel. Niemand van ons vindt dit leuk. Maar kijk, het is gebeurd. Ik word echt heel kwaad op mezelf omdat ik niet ben gaan stemmen, en ik denk dat ik niet de enige ben. Ze deden het niet omdat ze dachten dat niemand ging stemmen om te vertrekken, dat is een onzinnig idee. Maar nu moet ik de rechten van de mensen die ‘vertrekken’ kozen, verdedigen. Het moet doorgaan. ”

Gallagher denkt dat kans klein is dat er een tweede referendum komt. “Wat gebeurt er dan? Wat gebeurt er wanneer iedereen stemt om te blijven? De beste van drie? Of wat als een grotere meerderheid kiest om te vertrekken? Het zijn triestige tijden. Maar ik denk dat wanneer we vertrekken, het een tijdje erg zal zijn, maar dat het daarna weer normaal zal worden.” Een hoopvolle Noel Gallagher, wie had dat verwacht? 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Polutnik Ronald

  De Brexit zal de Britten een grote chaos bezorgen , want het is toch beter met veel samen dan alleen . Alles zal duurder worden voor in en uitvoer producten daarbij zullen ook banken en bedrijven weggaan uit Engeland, dus ook minder wek . En dit allemaal omdat er twee of drie personen de Brexit gewild hebben . Zo is het overal ter wereld , dat er maar enkelingen beslissen .

 • Aymane Bude

  Mensen stemden voor leugens. Die de dag erna al werden bevestigd. Daarbij het was een niet bindend referendum en op een 2% win toch iets uitvoeren is belachelijk. Zulke zware beslissingen moeten minstens met 60% worden gewonnen en niet 2%

 • Dick DECOCK

  Het zijn gasten zoals hij die het eerste zullen verhuizen als brexit slecht uitpakt, terwijl de gewone Brit dat niet kan.

 • claes bruno

  't Is niet direct hij die de Brexit ga voelen hé .... Als je in het bezit bent van een bankrekening zoals de zijne heb je gemakkelijk spreken .... Beter zwijgen en muziek maken mate

 • Jack Dereder

  Nog nooit gehoord dat een gezonde democratie alleen kan bestaan met een gezonde oppositie. Democratie wordt veel verward met een dictatuur van de meerderheid