Noel Gallagher: "Songs schrijven voor Liam? Ik zou nog eerder een album maken met Damon Albarn"

Noel Gallagher.
PHOTO_NEWS Noel Gallagher.
"Als ik het ooit zou doen, zou het enkel voor het geld zijn", zei Noel Gallagher eerder dit jaar nog over een hypothetische nieuwe samenwerking met zijn broer Liam. Valse hoop voor Oasisfans, want in een nieuw interview aan de muzieksite Stereogum klinkt het nu: "Er is nog meer kans dat ik zou samenwerken met Damon Albarn."

Eerder dit jaar bekende de oudste van de Oasisbroers in een interview met muziekblad NME dat hij wel songs zou willen schrijven voor Liam. Beide broers vormden tot 2009 de Britpopband Oasis, waarna ze elk hun eigen weg gingen. De songs die Noel voor hem zou schrijven, zouden beter zijn dan die van Liams voormalige band Beady Eye, zo beloofde hij.

Maar de kans dat dit zal gebeuren, lijkt kleiner dan ooit. "Ik denk niet dat Liam het soort persoon is dat mijn hulp zou vragen", zegt Gallagher nu in een interview met Stereogum. "Wat kan ik antwoorden als iemand me vraagt of ik zou overwegen songs voor hem te schrijven? 'Yeah, I guess.' Maar is het waarschijnlijk dat het ook echt zal gebeuren? Nee, er is nog een grotere kans dat ik een dubbelalbum zou maken met Damon Albarn (van Blur, in de jaren 90 de grote rivaal van Oasis, red.)."