Noel Gallagher sluit reünie Oasis uit: "Ik zal Liam nooit vergeven"

Liam (links) en Noel Gallagher in februari 2009, enkele maanden voor Noel uit de band zou stappen.
AFP Liam (links) en Noel Gallagher in februari 2009, enkele maanden voor Noel uit de band zou stappen.
Noel Gallagher zal het zijn jongere broer Liam nooit vergeven dat die herhaaldelijk opstapte tijdens optredens. De kansen op een reünie van Oasis veegt Noel daarmee van tafel.

Noel (47): "Mijn argument is dat je een dwazekloot mag zijn, maar dat je eerst het optreden moet doen. Daarna mag je de klootzak uithangen. Zijn argument is dat ik altijd een klootzak ben".

"Tot 2009 waren er ontelbare optredens waarbij hij na drie songs zijn koptelefoon opzette en het afbolde. Dan stond je daar een gitaarsolo te spelen en tegen het eind van de song was hij verdwenen om zijn zonnebril te halen".

"Waar is Liam, vroeg je dan. 'Hij is weg, hij heeft keelpijn', kreeg je dan te horen. Dan sta je voor een Japans publiek dat geen snars Engels verstaat. 'Ik weet dat jullie niet verstaan wat ik zeg, maar de zanger is weggelopen dus ga ik de rest van de fucking songs zingen'. Dat kan ik hem nooit ofte nimmer vergeven".

Noel verliet Oasis in de zomer van 2009, vlak voordat de band in Parijs een optreden zou geven. In een recent interview zei Noel dat Liam een zootje van zijn leven maakt en dat hij gek is.

Liam (42) sneerde terug en noemde Noel een controlefreak. "Ondanks twintig jaar succes haatte ik het om met hem samen te werken", zei Liam.

Vorige maand stak het gerucht de kop op dat Oasis zonder Noel terug zou samenkomen. Maar Noel beschuldigde Liam ervan de fans valse hoop te schenken.