Nicole Kidman mag van ex-man Tom Cruise niet naar het huwelijk van hun zoon komen

Connor Cruise (24) en Tom Cruise.
Getty Images Connor Cruise (24) en Tom Cruise.
Connor Cruise (24) staat op het punt te trouwen met zijn Italiaanse vriendin Silvia, maar zijn moeder Nicole Kidman zal niet op de ceremonie aanwezig zijn. Tom Cruise zou zijn ex-vrouw hebben verboden naar het trouwfeest, die in een kerk van Scientology zal plaatsvinden, te komen.

Een bron vertelde aan RadarOnline dat Tom Cruise de beslissing heeft genomen om zijn ex-vrouw van het feest te bannen. “En Toms wil is wet”, zegt de bron. “Connor volgt de mening van zijn vader. Hij aanbidt de grond waarop Tom loopt en zou nooit tegen de wil van zijn vader ingaan.”

Waarom de acteur deze beslissing heeft genomen? “Ten eerste wordt Nicole als een buitenstaander van de scientologybeweging gezien en ten tweede wil hij haar er gewoon niet bij hebben.”

Nicole Kidman en Tom Cruise trouwden in 1990 en adopteerden samen twee kinderen, Connor en Isabella. Toen het koppel in 2001 een streep onder hun huwelijk zette, besloten beide kinderen bij hun vader in te trekken. Ze zouden net als Tom erg toegewijd zijn aan Scientology.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Nicole Kidman adopteerde samen met Tom Cruise Connor en Isabella.
Getty Images Nicole Kidman adopteerde samen met Tom Cruise Connor en Isabella.

Auditing

Tom Cruise staat bovenaan de ladder bij Scientology en wordt als een god aanbeden. Leden die onderaan de ladder staan zouden zelfs verplicht worden om zijn films meerdere malen te zien. Dochter Isabella wil zich nu ook opwerken binnen de kerk en volgde in Londen een stage zodat ze ‘auditing’ kan uitvoeren. Leden moeten bij deze ‘therapie’ hun diepste geheimen, pijnlijkste ervaringen en grootste nachtmerries blootleggen aan een ‘auditor’ om zo de hoogste staat van spiritualiteit te bereiken. 

“Dit is wat ik miste in mijn leven”, vertelt ze over haar training. “Plots vallen alle puzzelstukken samen. Ik ben dat vervelende meisje binnen de organisatie geworden dat steeds maar praat over hoe geweldig deze training is. Nu weet ik het zelf. Het is een geschenk voor mezelf en voor zoveel anderen.” 

Volgens Kidman zou Scientology een wig hebben gedreven tussen haar en haar gezin. De kerk zou haar huwelijk met Tom Cruise hebben verwoest. Ze miste ook het trouwfeest van dochter Isabella (26) die in 2015 met Max Parker trouwde.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Isabella Cruise.
Photonews Isabella Cruise.

Speech

In 2017 kreeg de actrice haar eerste onderscheiding ooit als ‘Beste Actrice’ in een tv-reeks. ‘Big Little Lies’ kreeg acht Emmy Awards. Toen ze haar prijs in ontvangst nam, gaf ze wat de perfecte speech leek te zijn. Emotioneel bedankte ze man en kinderen voor hun steun. Alleen, ze vermeldde enkel haar twee kinderen, Sunday (10) en Faith (8) die ze met haar huidige man Keiyh Urban heeft en repte geen woord over haar geadopteerde kinderen Connor en Isabella.

“Ik heb een grote artistieke familie die me steunt door de ups en de downs”, zei ze. “Jullie zijn me zo trouw geweest doorheen mijn hele leven. Bedankt daarvoor. Ik ben ook een moeder en een echtgenote. Ik heb twee dochtertjes, Sunnie en Faith. En mijn allerliefste Keith.”

De toespraak zorgde voor het gerucht dat de actrice in onmin zou leven met haar twee oudste kinderen. Kidman vertelde later aan Who magazine dat ze geen ruzie heeft met Isabella en Connor. “Ze zijn in staat om hun eigen keuzes te maken en ze hebben besloten om lid te zijn bij Scientology. Als moeder is het mijn taak om van hen te houden.”

“Prinses van Scientology”

Ondertussen werd de verloofde van Connor, een toegewijd lid van de religie, al gedoopt tot de “prinses van Scientology”. Tom zou een grote fan zijn van zijn toekomstige schoondochter en is blij dat zijn zoon in het huwelijksbootje stapt met een lid van de kerk.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Ben eens uit nieuwsgierigheid bij de Scientologykerk aangesloten geweest. Heb dat drie maanden gedaan, een paar cursusjes gevolgd, en goed geluisterd wat ze allemaal te vertellen hebben. Ik vond het helemaal niks en ben eruit gestapt. Nu 10 jaar verder ontvang ik nog steeds post van de scientologybeweging !! Retour afzender werkt niet, ze blijven je "volgen" ook per email. Het is gewoon een sekte die jou verteld hoe jij in het leven moet staan. Belachelijk, dat bepaal je altijd zelf.

 • Johannes Smikkelson

  Anthony van der Borght, de rechter heeft beslist dat Tom Cruise dat kan kiezen. Hij hoeft daarvoor zelf geen rechter te zijn. Hij heeft dus zeer zeker wèl iets te zeggen, beste heer.

 • Filiep Lapeire

  Dat Cruise bovenaan de ladder bij Scientologie staat is enkel omdat hij gewoon de rijkste is in de sekte, hoe stom iemand kan zijn of worden!!!

 • Giovanni Van Dyk

  Volledig eens met Wim Van Laethem...Tom Cruise speelt zelfs de hoofrol in deze Mission Impossible... " In de ban v d Sekte"... levensgevaarlijk, vooral voor families & kinderen deze Scientology-Sekte.

 • Marc Schepens

  Misschien een goede acteur maar als mens ligt Tom in de onderste schuif.