Nicki Minaj biedt excuses aan voor nazivideo

Nicki Minaj heeft haar excuses aangeboden aan mensen die aanstoot nemen aan haar laatste videoclip. Daarin zitten veel beelden die naar nazi's lijken te verwijzen.

In de animatieclip van Only is de Amerikaanse rapster afgebeeld als een dictator die een groot leger aanvoert. Rode banieren met het logo van Nicki's platenlabel Young Money doen erg denken aan de nazivlaggen met het hakenkruis erop. Ook zijn er tanks, raketten en bomexplosies te zien. Nadat de clip afgelopen weekend op internet werd gezet, kreeg ze veel kritiek, omdat ze het nazisme in de clip zou verheerlijken.

"De kunstenaar die de videoclip voor Only maakte, was beïnvloed door een cartoon op Cartoon Network die Metalocalypse heet en door Sin City", legt Nicki uit op Twitter. Ze voegt eraan toe dat zowel de producer als degene die toezicht hield op de clip, Joods zijn.

"Ik heb het concept niet bedacht, maar het spijt mij en ik neem de volledige verantwoordelijkheid als iemand zich beledigd voelt", aldus Nicki. "Ik zou nooit nazisme goedkeuren in mijn werk."

EPAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels