Netflix betaalde 'Queen' minder dan haar mannelijke tegenspeler in The Crown

Foys salaris wordt geschat op zo'n 40.000 dollar (ruim 32.000 euro) per aflevering. Smith verdiende meer omdat hij al bekend was dankzij zijn rol in Doctor Who.
EPA Foys salaris wordt geschat op zo'n 40.000 dollar (ruim 32.000 euro) per aflevering. Smith verdiende meer omdat hij al bekend was dankzij zijn rol in Doctor Who.
Bij Netflix krijgt zelfs de koningin minder betaald dan haar man. Producenten van de populaire serie The Crown hebben toegegeven dat actrice Claire Foy, die de Britse koningin Elizabeth portretteerde, minder betaald kreeg dan haar tegenspeler Matt Smith. De onthulling leidde tot grote verontwaardiging op sociale media.

Foys salaris wordt geschat op zo'n 40.000 dollar (ruim 32.000 euro) per aflevering. Smith verdiende meer omdat hij al bekend was dankzij zijn rol in Doctor Who, legden de producenten van The Crown uit tijdens een panel over de serie in Jeruzalem. Vanaf het derde seizoen wordt het salaris van de 'vorstin' gecorrigeerd. "Van nu af aan krijgt niemand meer betaald dan de Queen", beloofde creatief directeur Suzanne Mackie.

Daar heeft Foy niets meer aan. Zij keert niet terug als koningin Elizabeth, omdat de serie een sprong in de tijd maakt. Vanaf het derde seizoen kruipt Olivia Colman in de huid van de Britse vorstin. Wie haar man prins Philip gaat spelen, is nog niet bekendgemaakt.
11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • stefan crama

  Had de koning een onbekende geweest en de koningin een wereldster was dit juist andersom geweest.Wat een oeverloos geklaag en gezaag.

 • Daisy De Smedt

  Heel jammer. Ik heb voor deze serie een netflix abonnement genomen. Ze speelt de koningin erorm overtuigend. Kijk uit naar het 3de seizoen (weliswaar met een nieuwe koningin)

 • Clement Asselman

  Waarom verontwaardiging? Ze waren toch alle twee akkoord? Als ik voor hetzelfde werk een goedkopere vrouw kan aanwerven, dan doe ik dat toch? Wie gaat hier in de fout? De vrouw, die aanvaardt, en nadien komt janken!

 • Sebastian Peeters

  Vraag en aanbod. Als je de feministen hoort, ben ik altijd verbaasd dat mannen nog een job vinden. Ze kosten voor een zaakvoerder 15 procent meer voor dezelfde kwaliteiten. Of zou het ganse plaatje toch iets anders liggen qua rendabiliteit, beschikbaarheid, ambitie en beschikbaarheid? Op welke dag valt mannendag?

 • Glenn Ohst

  Zij is ook onbekend tegenover de hoofdrol speler wat dan weer normaal is!