Neil Young haalt opnieuw uit naar Trump: “Stop met mijn muziek te gebruiken”

Neil Young
EPA Neil Young
Neil Young heeft Donald Trump er opnieuw op gewezen dat zijn muziek niet door de Amerikaanse president mag worden gebruikt tijdens (campagne) bijeenkomsten. Het bezoek van de Amerikaanse president zaterdag aan Mount Rushmore ter gelegenheid van de viering van de Amerikaanse onafhankelijkheid werd muzikaal opgeluisterd door Youngs iconische nummer Rockin’ in the free world.

De Canadese rockster liet op Twitter weten daar niet van gediend te zijn. ‘Ik vind dit niet oké”, meldde Young droogjes. De zanger/componist is een fel tegenstander van Donald Trump. Hij pleitte meerdere keren voor het afzetten van de president. Bovendien liet hij in een daaropvolgende tweet weten dat hij de Lakota steunt, een inheems volk, dat protesteerde tegen de komst van Trump. Mount Rushmore en directe omgeving wordt door de 100.000 zielen tellende Lakota-gemeenschap in de VS beschouwd als heilige grond.

Veel popartiesten, onder wie de Rolling Stones, Queen, Pharell Williams en Rihanna, willen niet dat Trump hun muziek gebruikt voor eigen doeleinden.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wim Dirckx

  Patrick. Weyers , als je niks van muziek kent, moet je zwijgen. Neil Young heeft het recht om te dit te weigeren.

 • Guido Famil

  Ñeil young fijn en excentrieke singer songwriter heel wat top nummer gemaakt oud maar nog steeds niet versleten

 • Bart Van den Broeck

  Gelijk heeft hij! Als je iemand zijn muziek in het openbaar wilt gebruiken, moet je daar eerst toestemming voor vragen.

 • Jos Huibers

  Hoog tijd dat de cultuurmensen een lijst maken wie er nog mag gebruik maken van hun producten, we consequent zijn en voortaan afzien van elke vorm van subsidiëring.

 • Guido Pintens

  Neil Young is altijd een klepper geweest. Nu nog altijd voor diegenen die hem kennen/kenden. Trump BLIJFT constant muziek misbruiken van eender wie, ook al mag hij dat niet ... gewoon omdat die songs in zijn kraam passen. Dat de groepen daar niet mee akkoord gaan, wat ze duidelijk maken, zal hem worst wezen. Hij blijft het doen. Hij is gewoon een niemendalleke die alles probeert om toch maar herverkozen te worden