Neil Young bevestigt komst van nieuwe plaat met Jack White

Neil Young stelde op het South by Southwest-festival onlangs zijn PonoPlayer voor.
GETTY Neil Young stelde op het South by Southwest-festival onlangs zijn PonoPlayer voor.
Neil Young bevestigde het nieuws dat Jack White verschillende keren te horen zal zijn op zijn nieuwe plaat 'A Letter Home'. Het album wordt tevens uitgebracht op Third Man Records, het label van de gitarist die vroeger het mooie weer maakte bij The White Stripes.

Neil Young trok voor de opnames zelfs naar Nashville om er in de Third Man-studio van Jack White samen te spelen. Op het album zullen covers staan van Youngs favoriete zangers en gitaristen, waaronder dus Jack White op twee nummers. "Het zijn nummers waar ik van houd, nummers waardoor ik anderen beter begrijp maar vooral nummers van de betere schrijvers."

Een exacte releasedatum werd er nog niet geprikt, maar het zou nog voor deze lente zijn. Het project kwam tot stand nadat beiden een cover maakten van Bert Jansch. Omdat de samenwerking zo goed lukte, besloten ze ineens een heel album te maken.

Nog op SXSW stelde Neil Young zijn langverwachte PonoPlayer voor. Na twee dagen is er op de bijbehorende Kickstarter al meer dan twee miljoen dollar opgehaald, ver voorbij de doelstelling van 800.000 dollar.