Negentien jaar later: J.K. Rowling en fans vieren eerste schooldag van zoon Harry Potter

Twitter
Voor veel kinderen is het vandaag de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Ook Albus Severus Potter, de zoon van Harry Potter, gaat vandaag voor het eerst naar Zweinstein. Dat laat schrijfster J.K. Rowling zelf weten op Twitter.

In het laatste boek 'Harry Potter en de Relieken van de Dood' verslaat Harry Potter eindelijk Voldemort. Die fictieve slag bij Zweinstein vindt plaats op 2 mei 1998. In de epiloog, negentien jaar later, lezen we hoe het na al die jaren gaat met de hoofdpersonages van de bekende Britse boekenreeks.

Dat is ook het moment waar het verhaal rond het toneelstuk Harry Potter en Het Vervloekte Kind begint. Het stuk ging vorig jaar in première op West End in Londen en is vanaf deze maand te zien op Broadway in New York.

Een belangrijke dag, vooral voor de zoon van Harry Potter. Albus Severus Potter, die de naam van twee gewezen schoolhoofden kreeg, gaat voor de eerste keer naar Zweinstein. Samen met Roos Wemel, het dochtertje van Ron en Hermelien, gaat hij naar de school waar ook zijn beroemde vader les volgde. De kinderen nemen volgens de boeken vandaag, op 1 september 2017, de Zweinsteinexpress op perron 9 3/4 in Londen.

(Lees verder onder de video)

Verschillende fans aanwezig op het treinstation King's Cross in Londen

Het perfecte moment voor J.K. Rowling om een tweet de wereld in te sturen. "Vandaag is dag dat Albus Severus Potter voor de eerste keer op de Zweinsteinexpress stapt op het station King's Cross. #19jaarlater."

Ook verschillende fans van de boeken en de films vieren de dag dat de zoon van Harry Potter voor het eerst naar Zweinstein vertrekt. Ze doen dit niet alleen op Twitter, tientallen fans verzamelden zich vrijdagochtend op het treinstation King's Cross in Londen.

De fans telden op het station af tot de trein om 11.00 uur zogenaamd vertrok van spoor 9 3/4. Ze kregen gezelschap van acteur Warwick Davis die in de films de rol van professor Banning en de kobold Grijphaak speelde.

Daar is aan de muur, naar aanleiding van de films, een bord voorzien met de perronaanduiding 9 3/4. Onder het bord is een bagagewagentje geplaatst net zoals de wagentjes die worden gebruikt in de films.

Acteur Warwick Davis die in de films de rol van professor Banning en de kobold Grijphaak speelt
photo_news Acteur Warwick Davis die in de films de rol van professor Banning en de kobold Grijphaak speelt
Enkele fans vandaag in het station King's Cross in Londen
photo_news Enkele fans vandaag in het station King's Cross in LondenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.