Neerstortend decorstuk verplettert been van Marilyn Manson

epa
Rockzanger Marilyn Manson is zaterdagavond gewond geraakt tijdens een concert in de Hammerstein Ballroom in New York toen een decorstuk naar beneden donderde.

Volgens een woordvoerder van het platenlabel liep Marilyn Manson verwondingen op aan het been en werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zou het goed stellen.

De band was ongeveer 45 minuten ver in de set en bracht net het nummer 'Sweet Dreams'. Midden op het podium stond een stelling met twee gigantische neppistolen. Toen Manson de stelling wilde beklimmen, begon het hele ding te wiebelen, waardoor de zanger zijn evenwicht verloor, achterover viel en vervolgens het hele ding over zich heen kreeg.

In onderstaand filmpje is het incident te zien op ongeveer 01:00.De band bleef verder spelen tot duidelijk werd dat Manson niet meer terugkwam. De lichten op het podium en in de zaal gingen vervolgens enkele minuten uit, tot een omroeper kwam meedelen dat de show afgelopen was, omdat de frontman gewond was.

Volgend filmpje geeft het incident weer vanuit een andere hoek.Marilyn Manson was nog maar twee dagen geleden begonnen aan de nieuwe tournee die zou duren tot eind oktober. Het is voorlopig onduidelijk of er nog andere concerten geannuleerd zullen worden.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cyrano de Bergerac

  De verzekering van die decorbouwers zullen het mogen komen uitleggen! Als je iets bouwt, waar in moet geklommen worden, dan moeten de artiesten er toch minstens op mogen vertrouwen dat dat ding niet omvalt of bovenop hen valt! Hoe kun je anders een show creëren, waar het publiek wat aan heeft? Dit had veel erger kunnen aflopen. De kop is inderdaad oversensationeel. "Verpletterd", peuhlease! Waarom niet gewoon de waarheid schrijven?

 • John Ross

  Ik dacht dat het twee echte pistolen waren

 • Arie Verwimp

  Wat een titel...bij verpletterd versta ik dat zijn been volledig weg is.maar dat is hier niet het geval....

 • serge vansteenkiste

  Spelen die live? als je ziet dat de heren onmiddellijk naar het omgevallen decor lopen blijft de muziek spelen.

 • appelsientje appelsientje

  Beterschap voor marilyn al jaren fan