Nederland is boos op Sergio Herman

photo news
Sergio Herman ligt onder vuur in zijn thuisland Nederland. De topchef heeft zich de woede van heel wat mensen op de hals gehaald na een interview met de Volkskrant. Daarin deed hij nogal nonchalant over zijn zware snelheidsovertredingen, waarbij hij onder meer zijn rijbewijs kwijtraakte. "Kan iedereen overkomen, toch?"

In het interview confronteerde de journalist van de Volkskrant Sergio met zijn rijgedrag. De chef werd al twee keer beboet voor fikse snelheidsovertredingen. De laatste keer raakte hij ook zijn rijbewijs kwijt - hij reed 105 km/h waar je 50 mag. De man zelf tilt er echter niet te zwaar aan: "Eh, het is iets wat iedereen overkomt. Iedereen krijgt boetes, toch?", wuift hij de opmerking weg. 

Als de interviewer hem dan wijst op het feit dat hij voor hetzelfde geld iemand had kunnen doodrijden, blijft zijn reactie koel. "Dat is niet gebeurd, hè. Als ze me met alcohol pakken dan zou het een ander verhaal zijn. Maar nu is het wat het is." Hij wijt zijn rijstijl aan zijn jachtige leven. "Het is waar dat ik hard en snel leef. En het is niet zo dat dat allemaal relaxed gaat. De dagen zijn goed gevuld, je bent altijd druk. Dus soms heb je haast."

Boze Twitteraars

De nonchalante opmerkingen van de kok schoten bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Vooral op Twitter kreeg Herman er fiks van langs. 'Sergio Herman, je bent een lul', klinkt het onder meer. Iemand anders stelt voor om de man te confronteren met de ouder van een verongelukt kind. 
62 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Loes Smit-Groes

  Inderdaad kan dit iedereen gebeuren. Jeetje zeg, wat is iedereen opeens gehoorzaam en houdt zich aan de snelheid. Wat een onzin. Iedereen rijdt wel eens te hard!! En dan meteen de arrogantie van sommige mensen om Sergio Herman arrogant te noemen en nog veel meer. Waar haal je de moed vandaan om zo met je vinger te wijzen! Altijd eerst de hand in eigen boezem steken hoor!!

 • eric debanne

  Arrogante kerel die denkt dat hij meer mag dan een andere meneer koken ! Zielig vent wanneer hij iemand doodrijd zal hij anders piepen !

 • alex waelput

  Blijkbaar rijden een hoop mensen hier met een bakfiets. Rijbewijs met punten en ieder voor zich zoals al de rest in deze zogezegde samenleving. De commentaren van al die groene jongens en meisjes hier lijkt me eerder een vorm van verdoken jalousie dan van levenshouding. Ofwel terug naar de middeleeuwen en alles en ieder terug met paard en kar maar dan wel zonder smartphone.....

 • Gino Denil

  We maken het ons samen allemaal knap moeilijk in de hedendaagse samenleving. Alles moet harder, flexibeler en sneller. Maar jaag jezelf nooit op. Met zijn tweetjes fulltime werken tot 67 en ook voor de eigen hoog bejaarde ouders zorgen. Neem er graag ook nog de opvang van de kleinkinderen bij. Werk aanvaarden tot op 60 km van je woning. Rijd er wel liefst met de fiets naar toe. En waag het niet om een burn out te krijgen.

 • Erwin De Meyer

  Hij denkt dat hij een F 1 piloot is maar die rijden op een gesloten circuit.